JBL PartyBox 300 - Stvoren za tulume

PartyBox 300 je bežični i prenosivi zvučnik, čiji su gabariti i puka snaga posebno prilagođeni zabavama, uključujući one na otvorenom

Aron Paulić srijeda, 25. rujna 2019. u 06:00
SPECIFIKACIJE
Forma/Izvedba Bluetooth party zvučnik
Platforme Android, iOS
Ulazi Bluetooth 4.2, 2x AUX 3,5 mm, RCA line-in, USB (za stick)
Jamstvo 2 godine

Došao nam je ruke i najveći primjerak u JBL-ovoj gami bežičnih Bluetooth zvučnika. Kao što mu samo ime, PartyBox, kaže, radi se o zvučniku namijenjenom za zabave, a dolazi u dvije verzije. Verzija 300 ima u sebi 10.000 mAh bateriju, a verzija 200 je bez nje. Sve ostale karakteristike su im iste.

Radi se o pozamašnom zvučniku, izgledom nalik onim profesionalnim aktivnim zvučnicima prema kojima je JBL poznat. Visok je čak 60 cm, a teži gotovo 16 kilograma. JBL navodi snagu zvučnika od 120 W RMS. Kako ne bi bilo zabune pri namjeni, zvučnik ima ugrađene i LED-ice za tri light-show scenarija. Srećom, moguće ih je i isključiti. Osim toga, sa stražnje strane smješteni su i ulazi za mikrofon i gitarski ulaz, tako da se PartyBox može koristiti i za karaoke, odnosno kao priručni razglas. Mikrofonski ulaz, prema navodima u JBL-ovom FAQ-u, ima preddefinirani blagi eho. Naravno, moguće je istodobno sviranje glazbe preko Bluetootha i korištenje mikrofona.

Zadovoljavajuća količina ulaza i izlaza
Zadovoljavajuća količina ulaza i izlaza

Isprobali smo PartyBox, a gdje drugdje, nego na jednom outdoor partiju, i sasvim je dobro ispunjavao svoju zadaću moćnim basom i bez distorzija, koje su tako česte kada se pojačalo i zvučnici manje snage pred jutro odvrnu do kraja.

Uz PartyBox dolazi standardni 220-voltni punjač, te auto-punjač, a već smo spomenuli da verzija 300 ima i ugrađenu bateriju. Doduše, razlika u cijeni između “tristotke” i modela 200 bez baterije punih je 700 kn, pa bi valjalo dobro razmisliti hoće li se koristiti u situacijama bez struje, barem one iz automobila. Ne zaboravite da zvučnik ima 16 kilograma, što znači da ga vjerojatno nećete nositi sa sobom na plažu. PartyBox nije vodonepropusan, kao što su to Xtreme i Boombox.

Da ne zaboravimo, na PartyBoxu se nalaze i dva USB-a za punjenje mobitela te jedan USB ulaz za spajanje sticka sa snimljenom glazbom. Stick treba biti formatiran u FAT16 ili FAT32, a podržan je samo MP3 format zapisa.

Postoji mogućnost bežičnog povezivanja dva PartyBox zvučnika u takozvani True Wireless Mode, ali softver Connect+ nije podržan, tako da se bežično ne mogu spojiti drugi JBL-ovi zvučnici.

JBL PartyBox 300

  • Velika snaga
  • Mikrofonski i gitarski ulaz
  • Nema zaštitu od prskanja
  • Nema Connect+
Izrada 8
Zvuk 8
Baterija 8
UKUPNI DOJAM 8
Cijena 3.699 kn Prikaži sve cijene Ustupio: Sonus Art