Kingston NV1 1TB - Premalo za previše

Denis Arunović utorak, 30. studenog 2021. u 06:00

NV1 nalazi se na samom dnu ponude Kingstonovih NVMe SSD-ova. AIDA64, kojom identificiramo hardverske komponente na SSD-ovima, nije nam znala reći puno detalja o ovom Kingstonovom modelu. S obzirom na to da naljepnicu s uređaja nismo smjeli skidati, ne znamo na kakvim je čipovima temeljen. S druge strane, jasno je da ima četiri 256-gigabajtna NAND flash čipa, jer je s donje strane gol, a takva konfiguracija implicira niske performanse pri pisanju izravno u TLC flash. Za razliku od ostalih Kingstonovih SSD-ova, kontroler na ovom ne podržava hardversku enkripciju. Deklarirane sekvencijalne performanse od 2,1 GB/s pri čitanju i 1,7 GB/s pri pisanju, SSD uspijeva isporučiti i pod nižim opterećenjem. Opterećen Iometrovom skriptom, kontroler SSD-a održava brzinu pisanja od 1,75 GB/s gotovo tri minute, prema čemu ispada da ima kapacitet SLC buffera od gotovo 300 GB. Iscrpljivanje SLC buffera poklapa se s dosezanjem termalnog plafona kontrolera od 79 °C, nakon čega brzina pisanja do kraja testa drastično oscilira između očajnih 50 i pristojnih 600 MB/s. S obzirom na to da se kontroler ovog SSD-a može dosta zagrijati, i to baš ne podnosi dobro, korištenje hladnjaka toplo je preporučljivo. Efektivnom korištenju hladnjaka pridonosi i činjenica da je donja strana SSD-a gola.

Članak dostupan pretplatnicima

Kako bi mogao pročitati cijeli članak, moraš biti prijavljen na Bug.hr sa svojim podacima te imati status pretplatnika.

Bug 349 prosinac 2021.

M.2 NVMe SSD-ovi kapaciteta 1 TB

📢 Besplatna dostava

TOP!

HP AiO

Ryzen 5 4500U, 8GB, 256GB SSD, Radeon Graphics, 27" FHD IPS.

4.799 kn Kupi

📢 Vrhunska ponuda

TOP!

XIAOMI lipanj

Velika ponuda Xiaomi sportskih satova, slušalica, te uređaja za pametan dom po TOP cijenama.

Od 450 kn Kupi

📢 2 godine jamstva

TOP!

ASUS Vivobook

Ryzen 3 procesor, 8GB RAM-a, SSD 512GB, Radeon grafika, 15.6" IPS , Windows 11.

4.649 kn Kupi


Multiroom zvučnik

DENON Home 350

Hi-Res Audio reprodukcija, Bluetooth, Amazon Alexa, internet radio i glazbeni streaming, Airplay 2, podrška za subwoofere s ugrađenim HEOS-om.

4.729 kn Kupi

Mrežni audio player

MARANTZ NA6006

HEOS multiroom audio tehnologija, AirPlay2, Alexa, Streaming glazbe, Bluetooth, Wi-Fi, Marantzovi vlasnički HDAM krugovi.

4.929 kn Kupi