ADATA Swordfish 1 TB - Podatkovna papalina

Denis Arunović utorak, 30. studenog 2021. u 06:00

Iako je ADATA ovaj SSD nazvala sabljarkom, njegovim značajkama bolje odgovara jedna mnogo manja ribica. Baš kao i skromnoj papalini, glavna značajka ovog SSD-ja njegova je niska cijena. Ispod tankog stiliziranog hladnjaka, koji je kompatibilan s laptopima, nalazi se kombinacija Realtekova kontrolera RTS 5763DL i San Diskove 96-slojne TLC memorije. DRAM čip ne spominjemo zato što ga nema. To je jedan od onih SSD-ova koji će za potrebe cacheiranja podataka ukrasti komadić radne memorije računala. Premda to nećete osjetiti u radu, performanse SSD-a donekle će varirati o tome koliko je brza radna memorija. Kao i ostali Realtekovi kontroleri, i ovaj podržava hardversku enkripciju, što je opet zgodan dodatak u kontekstu laptopa. Swordfish prilikom sekvencijalnog čitanja i pisanja ima vrlo skromne performanse, no zanimljivo je da se i prilično grije kada ga se pošteno "nagazi". Kao što vidimo u priloženom grafikonu, SSD pod punim opterećenjem piše brzinom od nekakvih 1,25 GB/s, sve dok temperatura kontrolera ne prijeđe temperaturu od 80 i kusur stupnjeva. Tada, usprkos dostupnosti SLC buffera, performanse osciliraju između te spomenute vršne brzine i 200 MB/s. Kada nakon šest minuta biva ispunjen SLC buffer, brzina pisanja strmoglavljuje se na razinu od 100 do 200 MB/s.

Članak dostupan pretplatnicima

Kako bi mogao pročitati cijeli članak, moraš biti prijavljen na Bug.hr sa svojim podacima te imati status pretplatnika.

Bug 349 prosinac 2021.

M.2 NVMe SSD-ovi kapaciteta 1 TB

📢 Besplatna dostava

TOP!

HP AiO

Ryzen 5 4500U, 8GB, 256GB SSD, Radeon Graphics, 27" FHD IPS.

4.799 kn Kupi

📢 Vrhunska ponuda

TOP!

XIAOMI lipanj

Velika ponuda Xiaomi sportskih satova, slušalica, te uređaja za pametan dom po TOP cijenama.

Od 450 kn Kupi

📢 2 godine jamstva

TOP!

ASUS Vivobook

Ryzen 3 procesor, 8GB RAM-a, SSD 512GB, Radeon grafika, 15.6" IPS , Windows 11.

4.649 kn Kupi


Multiroom zvučnik

DENON Home 350

Hi-Res Audio reprodukcija, Bluetooth, Amazon Alexa, internet radio i glazbeni streaming, Airplay 2, podrška za subwoofere s ugrađenim HEOS-om.

4.729 kn Kupi

Mrežni audio player

MARANTZ NA6006

HEOS multiroom audio tehnologija, AirPlay2, Alexa, Streaming glazbe, Bluetooth, Wi-Fi, Marantzovi vlasnički HDAM krugovi.

4.929 kn Kupi