Crucial P5 1 TB - Zaokružena priča

Denis Arunović utorak, 30. studenog 2021. u 06:00

Iako Crucial nije toliko popularan na našim prostorima, riječ je o američkom proizvođaču iza kojeg stoji jedan od najvećih proizvođača memorije, tvrtka Micron. Samim time, ne čudi što je Crucial P5 izrađen od isključivo Micronovih komponenti. Tu je NVMe Gen3 kontroler DM01B2, Micronova 96-slojna TLC NAND flash memorija i 1 GB Micronove DRAM memorije za cacheiranje. Proizvođač na službenom webu ističe da kontroler podržava hardversku enkripciju podataka, te da s uređajem stiže licenca za Acronis True Image, alat namijenjen migraciji podataka sa starog na novi medij. SSD prema specifikacijama nudi 3,4 GB/s prilikom sekvencijalnog čitanja podataka te 3 GB/s pri pisanju, a mjerenje CrystalDiskMarkom to i potvrđuje. Štoviše, izmjerene vrijednosti ponešto su i više od specifikacija, a za pohvalu je i to što se visoke brzine pisanja postižu i bez maksimalnog opterećenja kontrolera. Kada smo to ipak napravili u sklopu 10-minutnog stres-testa, vidjeli smo da P5 vršnu brzinu pisanja održava oko minute (uz čudan nagli pad na 1 GB/s, koji ćemo zanemariti), što rezultira upisom od oko 200 GB podataka. U tom trenutku temperatura kontrolera doseže maksimalnu vrijednost od 75 °C, uključuje se zaštita od pregrijavanja, a performanse padaju na 900 MB/s na daljnjih tri i pol minute, i punjenja kompletnog SLC buffera. Brzina pisanja izravno u TLC je čista mizerija – 250 MB/s.

Članak dostupan pretplatnicima

Kako bi mogao pročitati cijeli članak, moraš biti prijavljen na Bug.hr sa svojim podacima te imati status pretplatnika.

Bug 349 prosinac 2021.


Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

BT APTX soundbar sa subwooferom

ACOUSTIC ENERGY Aego 3

Kombinacija suba i soundbara za sve one koji žele kompaktno kućno kino odličnog zvuka uz značajnu uštedu na prostoru. Kompaktan dizajn, digitalno povezivanje, daljinsko upravljanje, 2 x RCA Phono, 65VA

1.725 kn 2.299 kn Kupi

Bežični WiFi BT zvučnik

HARMAN KARDON OMNI 10 PLUS

Omogućuje jednostavno postavljanje bežičnog HD glazbenog sustava. Najbrži način da svoju glazbu učinite bežičnom bilo gdje u svom domu. Spotify, Chromecast, 52Hz~20kHz.

1.699 kn 1.919 kn Kupi