Australac izradio vlastitog "Terminatora" i izgleda vrlo uvjerljivo

Aluminijski Terminator T-800 u prirodnoj veličini sastoji se od 230 pokretnih dijelova, teži preko 130 kilograma, i prilično je detaljan. Nastajao je četiri godine

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 7. listopada 2019. u 06:00

Australac Jamie Staff proveo je četiri godine baveći se svojim hobističkim projektom – izradom replike filmskog Terminatora T-800 u prirodnoj veličini. Za njegov su projekt nedavno doznali tamošnji mediji i napravili reportažu koju prenosimo unutar ove vijesti.

Terminator, točnije rečeno njegov skelet, izrađen je od recikliranog aluminija. Teži preko 130 kilograma, sastavljen je od preko 500 dijelova koji čine 230 pokretnih "kostiju" i "zglobova". Na okupu ga drži 280 vijaka, a tu je i 60 cijevi, pa čak i akrilni zubi. Za inspiraciju su, naravno, poslužili filmovi Terminator 1 i 2, ali ova replika nije potpuno vjerna filmskom Terminatoru – dijelove "posuđuje" s obje filmske inačice i iz mašte samog autora.

Nije na prodaju

Motivacija za izradu ovako nečega čista je zabava – Staff kaže kako mu je cilj bio imati u svojoj "muškoj pećini" repliku Terminatora, pa ju je odlučio sam i izraditi. Kao referenca poslužio mu je i model izrađen od smole koji je stajao u skladištu jednog drugog entuzijasta iz Australije, pa su po nekim dijelovima tog tijela nastali kalupi za ovog aluminijskog robota. Sve je, dakako, izrađeno i dorađeno ručno, od lijevanja do poliranja svakog dijela do visokog sjaja.

Kad je riječ o vrijednosti, autor projekta ne može procijeniti koliko bi cijela stvar vrijedila na tržištu, niti koliko je novca u izradu uložio. Za usporedbu, kaže kako je moguće nabaviti kromiranu repliku Terminatora izrađenu od smole za oko 10 tisuća dolara, koja nije niti metalna niti pomična – pa samim time možemo zaključiti da bi ova vrijedila značajno više. No, ovaj australski entuzijast ne razmišlja o prodaji.