CES sljedeće godine uvodi dodatne kategorije: svemirsku i prehrambenu tehnologiju

Najveći sajam potrošačke elektronike i tehnološki show u svijetu, CES u Las Vegasu, ove je godine bio održan potpuno virtualno, no početkom 2022. nas očekuje u novom izdanju, s novim temama

Sandro Vrbanus četvrtak, 22. srpnja 2021. u 05:30

Consumer Technology Association, udruga koja organizira slavni sajam CES u Las Vegasu, objavila je kako će za sljedeće izdanje ovog showa otvoriti dvije nove kategorije za izlagače. Po prvi puta na CES-u će biti nove sekcije koje će se baviti najnovijim trendovima u kategorijama koje se neizbježno isprepliću s tehnologijom i potrošačkom elektronikom: svemirskom i prehrambenom tehnologijom.

Izlagači koji će se predstaviti u ovim dijelovima CES-a prikazat će svoje inovacije koje pokreću novu svemirsku utrku i napredak u tehnologiji ishrane, a na sajmu će nastupiti i govornici iz ovih područja, redom stručnjaci i lideri, koji će govoriti o evoluciji u području hrane i svemirskih putovanja.

Od biljnih proteina do svemirskih brodova

CES je savršena platforma za prezentaciju dostignuća u svemirskoj i prehrambenoj industriji, poručuju organizatori. "Tehnologija otvara nove mogućnosti za istraživanje svemira i omogućava uvjete za život u njemu. Ti napreci stvaraju nove komunikacijske usluge te otvaraju prilike za nove primjene i inovacije u biologiji, zdravstvenoj tehnologiji i sličnim granama", navodi se u najavi sljedećeg CES-a.

Jedan od predstavnika svemirske tehnologije, koji je već sada potvrdio svoje sudjelovanje, jest američka tvrtka Sierra Nevada Corporation, a posjetiteljima će predstaviti svoj svemirski brod Dream Chaser (vidljiv na naslovnoj slici ovog članka).

CES 2022 bit će upriličen i u fizičkom i u digitalnom obliku
CES 2022 bit će upriličen i u fizičkom i u digitalnom obliku

Kad je riječ o prehrani, izlagači će prikazati nove trendove u agronomiji, inovacije u području namirnica, dostave gotove hrane ili setova za pripremu iste do kućnih vrata, kao i proizvode iz rastuće kategorije biljne prehrane te "vegetarijanskog mesa", biljnih proteina i sličnih modernih namirnica.

Nakon jedna godine "pauze" od fizičkih događanja i potpuno digitalnog CES-a 2021, CES 2022 vraća se u Las Vegas. Održava se od 5. do 8. siječnja, s tradicionalnim danima rezerviranima za novinare 3. i 4. siječnja 2022.

📢 Besplatna dostava

LOGITECH G502

Stigli su novi članovi legendarne G502 obitelji!

699kn 92,77 € Kupi

📢 Za odvažne!

ROG gaming laptopi

Serija laptopa za najbolji gaming doživljaj. Pretvara svaku igru u realistično iskustvo.

11999 kn 1.592,54 € Kupi


JBL Stage akcija!

JBL

Pronađi JBL Stage seriju zvučnika po sniženim cijenama.

Kupi

EQ subwoofer

MONITOR AUDIO MRW-10

10" MMP II zvučnik, 100W RMS, klasa D pojačala, DSP obrada, 50 – 120 Hz, tri unaprijed postavljene postavke načina EQ.

3.689 kn 489,61 € Kupi

HEOS soundbar

DENON HOME SB550

Iskustvo kućnog kina, jednostavan industrijski dizajn, Wi-Fi, bluetooth, 3D zvuk uz Dolby Atmos i DTS:X.

3.899 kn 517,49 € Kupi