Uz prezentacije Honora i Hisensea otvorena IFA 2023

Keynote prezentacijama dvaju kineskih kompanija i početkom konferencije Leaders Summit otvoreno je ovogodišnje izdanje spektakularnog sajma potrošačke elektronike u Berlinu

Dragan Petric subota, 2. rujna 2023. u 06:00

Više od 2.050 izlagača iz 48 zemalja izlaže svoje najnovije inovacije u 26 dvorana i na 130.000 četvornih metara najvećeg svjetskog sajma potrošačke elektronike, IFA. No, nisu samo dvorane bile prepune. Posjetitelji su također okupili na mjestu za sastajanje IFA Outdoors, gdje su imali prilike družiti se te uživati u bogatoj ponudi hrane i pića u IFA Sommergartenu.

"Rasklapanje sutrašnjice"

Globalni tehnološki brend HONOR je na sajmu IFA 2023 predstavio stratešku viziju budućnosti svojih pametnih telefona. Tijekom opening keynotea pod nazivom Unfold Tomorrow, izvršni direktor HONOR-a George Zhao istaknuo je predanost HONOR-a u popularizaciji preklopnih pametnih telefona, s najnovijim inovacijama usmjerenim na čovjeka, među kojima je i najlakši i najtanji preklopni pametni telefon na svijetu – Magic V2.

Magic V2 je najlakši i najtanji preklopni pametni telefon koji je HONOR dosad predstavio, težak samo 231 grama i debljine samo 9,9 milimetara, kada je sklopljen. Više o njemu pročitajte ovdje, iz pera našeg berlinskog izvjestitelja.

Osim toga, kompanija je predstavila i HONOR V Purse, novi koncept koji preoblikuje preklopni pametni telefon u nosivu, modernu torbicu, s beskrajnim mogućnostima za samoizražavanje i stil. Uz pomoć koncepta "Phone-to-Purse" elektronički uređaji postaju potpuno nova kategorija moderne robe široke potrošnje, koja nudi neograničene mogućnosti za samoizražavanje.

HONOR V Purse "torbica" tanja je od 9 mm kada je sklopljena, pretvara preklopni pametni telefon u ultimativni modni izričaj, zahvaljujući always-on zaslonima koji oponašaju dizajn torbice, uključujući elemente poput lančića, perja i resica.

Inovativna rješenja i AI

Hisense je u međuvremenu objasnio svoju inovativnu filozofiju rješenja vođenih scenarijima. Potrošači očekuju da njihovi uređaji budu inteligentni i integrirani jedni s drugima. Fisher Yu, predsjednik Hisensea, rekao je da će umjetna inteligencija transformirati način na koji ljudi komuniciraju sa strojevima i predvidio da će zasloni – od samog televizora pa sve do zaslona na hladnjacima ili perilicama rublja – postati ključna korisnička sučelja. Na ekranu mu se pridružio predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin, a najavili su da će Hisense biti službeni partner UEFA-inog nadolazećeg europskog nogometnog prvenstva, Euro 2024.

Nakon uvodne riječi Hisensea, došlo je vrijeme i da započne prvi IFA Leaders Summit. Tijekom prva dva dana sajma čelnici IT industrije raspravljat će o ključnim pitanjima industrije kao što su inovacije, umjetna inteligencija i održivost. IFA traje do 5. rujna.