Samsung: Sklopivi mobiteli postat će novi standard

Iako su sklopivi mobiteli i dalje skupi za ono što nude, Samsung smatra kako će oni postati novi standard na tržištu pametnih telefona

Matej Markovinović nedjelja, 14. kolovoza 2022. u 10:25

Predsjednik Samsung Mobilea, Roh Tae-moon, očekuje da će prodaja njihove sklopive Galaxy Z serije mobitela nadmašiti popularnu Galaxy S seriju za svega tri godine te tako postati novi standard na tržištu.

„Do 2025. godine, sklopivi će mobiteli činiti više od 50 posto Samsungovih ukupnih isporuka premium uređaja te će postati novi standard pametnih telefona“, tvrdi Roh.

Kako prenosi Android Authority, to znači da bi Samsung u budućnosti mogao svoje sklopive mobitele učiniti još pristupačnijima, kako bi se njihov udio na tržištu dodatno povećao. Tvrtka je, podsjetimo, nedavno predstavila nove sklopive modele - Galaxy Z Fold 4 za kojeg je potrebno izdvojiti pozamašnu svotu novca te nešto pristupačniji Z Flip 4.

Inače, još smo u srpnju pisali da je Samsungova prodaja sklopivih mobitela prošle godine porasla za čak 300 posto u usporedbi s 2020. godine. Roh je tada otkrio kako je tvrtka prodala gotovo 10 milijuna svojih sklopivih mobitela te je osobito pohvalio Galaxy Z Flip 3 kojeg je izabralo čak 70 posto korisnika.