Kako dobiti zvuk iz Firefoxa na USB slušalicama?

Audio podsustav novijih inačica Windowsa programima nudi defaultni audio izlaz, ali omogućava i podešavanje točno određenog izlaza za svaku aplikaciju, čak i ako aplikacija ne podržava odabir audio izlaza

Mario Baksa petak, 27. prosinca 2019. u 22:40

PROBLEM

Mozilla me počela izluđivati. Nikako da pušta zvuk kroz USB slušalice (provjerene na drugom kompu i druge provjeravane na ovom). Neće prebaciti u izborniku izvor zvuka, radi samo za zvučnike. Install/reinstall ista priča. Radi jedino kada u service .msc zaustavim i pokrenem Windows audio. Nakon ponovnog pokretanja Windowsa ista stvar. Chrome radi OK, kao i Explorer, ali Mozillla luduje.

ODGOVOR

Trenutni audio izlaz lako je odabrati iz padajuće liste nakon što kliknete na ikonu zvučnika pored sata
Trenutni audio izlaz lako je odabrati iz padajuće liste nakon što kliknete na ikonu zvučnika pored sata

Pretpostavit ćemo da se radi o Windowsima 10. Kako prebacujete izlaz zvuka? Preko okvira koji skoči kad kliknete na ikonu zvučnika kraj sata? Dakle, preko okvira za podešavanje glasnoće koji pri vrhu ima mogućnost odabira trenutnog izlaza zvuka? Time se definira defaultni izlaz zvuka.

To će normalno funkcionirati ako u konkretnoj aplikaciji nije odabran neki konkretni izvor zvuka, umjesto da koristi defaultni. Većina aplikacija nema mogućnost odabira izlaznog uređaja, no Windowsi 10 u nekoj od novijih izdanja su sa sobom donijeli mogućnost da se za svaku aplikaciju odredi konkretni izlaz za zvuk. Tako možete odrediti recimo da Chrome pušta zvuk na zvučnike, a Firefox na slušalice.

Definiranje određenog izlaza zvuka

U izborniku Start potražite Sound settings (ili postavke zvuka ili kako je već u hrvatskome sučelju). Kad se otvore postavke za zvuk, pogledajte malo niže pod naprednim postavkama (Advanced sound options) App volume and device preferences pa kliknite na to.

Novije inačice Windowsa 10 imaju lijepo razrađen zvučni podsustav - moguće je za svaku aplikaciju odabrati defaultni audio izlaz i ulaz, što je posebno korisno ako konkretna aplikacija to ne podržava
Novije inačice Windowsa 10 imaju lijepo razrađen zvučni podsustav - moguće je za svaku aplikaciju odabrati defaultni audio izlaz i ulaz, što je posebno korisno ako konkretna aplikacija to ne podržava

Pri samom vrhu možete odrediti defaultni izlaz i ulaz, znači izlazni i ulazni uređaj za Windowse kao takve i aplikacije. Ispod toga trebale bi biti izlistane aplikacije koje su pristupile Windowsovom audio podsustavu. Provjerite je li vam za Firefox kao Output odabrano Default. Ako nije, odaberite Default pa ćete onda i za njega moći normalno mijenjati izlaz zvuka pored sata. Ako piše default, probajte prvo ručno odabrati neki izlaz pa poslije prebaciti na Defalt ili u konačnici kliknete na gumb Reset kako bi Windowsi vratili sve na defaultne postavke.

Bug 326 siječanj 2020.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi