Airbnb omogućio privremeno besplatno otkazivanje svih rezervacija

Zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom COVID-19 Airbnb je omogućio svim gostima i domaćinima u svijetu otkazivanje rezervacija u narednih mjesec dana

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 16. ožujka 2020. u 13:57

Pandemija koronavirusa vjerojatno će imati značajan utjecaj turistički sektor, a kako bi donekle ublažio udar na korisnike koji neće moći ostvariti svoje planove za putovanje i boravak u drugim gradovima, Airbnb je nadopunio svoju politiku poslovanja. Svima onima koji su rezervirali svoj boravak putem njihovog servisa prije 14. ožujka, a u smještajni objekt trebali su se prijaviti između 14. ožujka i 14. travnja, bit će omogućeno besplatno otkazivanje rezervacije.

Dio je to novih odredbi koje su uvedene u izvanrednim okolnostima i primjenjuju se na rezervacije smještaja u cijelom svijetu, osim za domaće turiste unutar Kine. Svi gosti koji otkažu rezervacije u ovom razdoblju dobit će puni povrat novca, a neće im biti naplaćene nikakve dodatne naknade za otkazivanje.

Airbnb najavljuje i da će pronaći način da domaćine i iznajmljivače pogođene otkazivanjima obešteti, odnosno da im umanji gubitke nastale zbog ove odluke.