Google Disk dobio novu početnu stranicu s personaliziranim prijedlozima

Stigla je izmjena koju je Google počeo testirati još u svibnju, a riječ je o novoj zadanoj početnoj stranici koja automatski predlaže datoteke i mape

Tomislav Stanković četvrtak, 30. studenog 2023. u 09:45
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

Google je nastavio sa svojim izmjenama, pa je tako objavio kako donosi nove promjene koje se odnose na Google Disk. Riječ je o jednostavnijoj početnoj stranici koja će olakšati pronalaženje datoteka koje su najvažnije.

Promjene koje se mogu primijetiti odnose se na novi dizajn koji pomaže korisniku da se lakše kreće po aplikaciji, filtriranje kako bi se suzilo pretraživanje i brže se pronašle datoteke, te personalizirani prijedlozi mapa i datoteka koji se odnose na ono što je korisnik nedavno otvorio, uredio ili podijelio.

Novi prikaz Početne stranice pruža personalizirane prijedloge mapa i datoteka koristeći algoritme strojnog učenja i signale poput nedavno otvorenih, uređivanih ili dijeljenih datoteka i dokumenata koji su priloženi nadolazećim događajima u Kalendaru.

Osim toga tu su filteri Vrsta, Osobe, Izmijenjeno (vremenski period) i Lokacija, kao i odvojeni odjeljci za datoteke i mape na alatnoj traci, koji omogućavaju bolju preglednost i lakše snalaženje.

Kada se ode na drive.google.com, korisnik će biti preusmjeren na Početnu stranicu umjesto na Moj disk. Ondje Google svoje izmjene predstavlja riječima:

"Brže pronađite ono što vam je potrebno. Početna je stranica vaša nova odredišna stranica i na njoj se prikazuju najrelevantnije datoteke i mape."

Međutim, ako se želi promijeniti zadana postavka na Moj disk, potrebno je kliknuti na Promijeni u Moj disk, kao što je prikazano na slici, a može se i naknadno promijeniti u postavkama.

Ove izmjene dostupne su svim korisnicima Google Workspacea, kao i korisnicima s osobnim Google računima već od danas.