Novo OneDrive ažuriranje donosi mogućnost uređivanja fotografija

Nove značajke neće omogućiti uređivanje fotografija kao što se to može u naprednijim programima za obradu poput Photoshopa, već će ponuditi osnovne opcije poput rotacije ili prilagođenog obrezivanja

Matej Markovinović četvrtak, 24. lipnja 2021. u 10:13

Microsoft je novim ažuriranjem omogućio uređivanje fotografija u svojoj popularnoj cloud usluzi OneDrive za internetsku verziju i Android. Naime, nove će značajke tako približiti iskustvo pohrane fotografije onome što Google nudi u Google fotografijama, prenosi XDA Developers.

Usluga OneDrive će od sada omogućiti obrezivanje fotografije u okvire prilagođene raznim društvenim mrežama, rotiranje te podešavanje svjetline i boje. Moći će se uređivati JPEG ili PNG datoteke i to samo na osobnim Microsoft računima, dok će tvrtka izbaciti podršku i za one poslovne, odnosno školske račune, već krajem ljeta.

Osim toga, Microsoft je također ubacio i još neke značajke za Android verziju OneDrive aplikacije, pa sada korisnici mogu emitirati fotografije na uređaj s ugrađenim Chromecastom. No, iz tvrtke kažu da kroz dva mjeseca stiže i novi način organiziranja fotografija, pa će tada OneDrive stvarati mape na temelju izvora slike, bez obzira radilo li se o fotografiji s WhatsAppa ili običnom snimku zaslona.

Posljednja nova značajka koja dolazi na internetsku i Android verziju OneDrivea je filtriranje fotografija, koje će se obavljati na temelju gore spomenutih mapa. Valja istaknuti da će korisnik također moći izabrati želi li da mu se prikazuju sve datoteke ili samo one koje sadržavaju slike.