Osnivač Wunderlista želi otkupiti "svoj" servis od Microsofta koji ga ionako - gasi

Nekad vrlo popularni servis za upravljanje zadacima Wunderlist bi uskoro trebao biti ugašen, a osnivač tog servisa namjerava isti otkupiti od Microsofta

Matija Pavlić ponedjeljak, 9. rujna 2019. u 06:00

Wunderlist, cloud servis za upravljanje zadacima (to-do servis) trebao bi se uskoro službeno ugasiti.

To je odluka koju je donio sadašnji vlasnik servisa, Microsoft, koji je Wunderlist preuzeo na ljeto 2015. godine za iznos koji se kretao između 100 i 200 milijuna američkih dolara. Wunderlist je u vrijeme promjene vlasnika brojao oko 13 milijuna korisnika.

Kao zamjenu za Wunderlist Microsoft već neko vrijeme nudi aplikaciju Microsoft To-Do koja je u potpunosti integrirana s ostalim Microsoftovim uslugama (Office 365). Kada sve funkcije iz Wunderlista budu implementirane u Microsoft To-Do uslijediti će prije spomenuto gašenje Wunderlista.

Situacija s gašenjem Wunderlista ponukala je pak osnivača tog servisa, Christiana Rebera, da pokuša od Microsofta ponovno otkupiti svoj servis.

U međuvremenu, odnosno do gašenja Wunderlista, Microsoft će i dalje održavati dvije zasebne aplikacije. Wunderlistov API izvodi se na Amazonovom AWS-u, a Microsoft je u slučaju Microsoft To-Do servisa odlučio početi od nule.