Velik rast Amazon Musica tijekom 2019. godine

Amazonov servis za streamanje glazbe Amazon Music sve je popularniji, zabilježio je rast od 50 posto na godišnjoj razini te se ubrzano približava drugoplasiranom Apple Musicu

Matija Pavlić petak, 24. siječnja 2020. u 06:00

Amazonov servis za streamanje glazbe Amazon Music sve je popularniji. Trenutačno čvrsto stoji na trećem mjestu među svim servisima za streamanje glazbe, a sada mu je čini se cilj postao nadmašiti Apple Music i doći na drugo mjesto.

Tijekom 2019. godine Apple Music je zabilježio rast od 50%, dok pretplatnička usluga Amazon Music Unlimited na globalnoj razini ima 55 milijuna korisnika. Apple Music još uključuje i korisnike trial inačice te inačice s reklamnim sadržajem.

Prije spomenuti rast na godišnjoj razini od 50% odnosi se na SAD, Veliku Britaniju, Njemačku i Japan te se više nego udvostručio na tržištima na kojima je dostupan odnedavno (Francuska, Italija, Španjolska i Meksiko).

Amazon Music Unlimited trenutačno stoji 12,99 američkih dolara mjesečno, a tu je i opcija u kombinaciji s Amazon Prime uslugom. Što se tiče konkurencije vodeći Spotify ima oko 115 milijuna pretplatnika, dok još uvijek drugoplasirani Apple Music ima oko 60 milijuna pretplatnika.Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi