Apple u planu ima vodootporne, noise cancelling AirPods slušalice

Izvori bliski kompaniji dojavili su medijima Appleove planove za proširenje asortimana bežičnih slušalica

Sandro Vrbanus srijeda, 27. lipnja 2018. u 11:31

Apple bi, kako tvrde Bloombergovi izvori, sljedeće godine trebao značajno proširiti svoj asortiman bežičnih slušalica. Ako je vjerovati njihovim navodima, u Appleu već rade na novoj verziji AirPodsa, bežičnih in-ear slušalica čija je prva verzija predstavljena još 2016. godine. U novoj bi inačici, namijenjenoj puštanju u prodaju sljedeće godine, trebale biti uključene dvije novine – otpornost na prodor vlage i mogućnost poništavanja vanjske buke.

Vodootporne noise cancelling AirPods slušalice ne bi trebale biti namijenjene za plivanje, već bi bile nešto otpornije na znoj i kišu od postojeće verzije. Za noise cancelling tehnologiju  trebala bi biti zadužena kompanija Cirrus Logic.

Osim ove dvije nove karakteristike, u Appleu navodno razmatraju i opciju da u AirPodse ugrade novi čip koji bi im omogućio da unutar uha snimaju otkucaje srca i tako biometrijski "prepoznaju" svojeg vlasnika i prate njegovo zdravstveno stanje. Istovremeno se traži i način za povećanje dosega slušalica kako bi se korisnik mogao s njima više udaljiti od svojeg iPhonea, a šuška se i o bežičnom punjenju.

Shodno ovim promjenama, nova bi verzija slušalica AirPods sljedeće godine trebala koštati više od trenutačnih 159 dolara.

Bloombergovi izvori spomenuli su i kako se u Appleu radi na novim over-ear slušalicama visoke kvalitete i jednako tako visoke cijene, potvrđujući tako navode koje je u medije prije nekoliko mjeseci plasirao poznati analitičar svega vezanog uz Apple, Ming-Chi Kuo.