Potraga za izgubljenim AirPods Pro i Max slušalicama postaje lakša

FindMy podrška za AirPods slušalice trebala je doći s iOS-om 15, no Apple tad očito nije bio spreman za taj pothvat, pa su korisnici nove mogućnosti dobili nešto kasnije

Matej Markovinović četvrtak, 7. listopada 2021. u 06:00

Korisnicima bežičnih slušalica teško pada činjenica da ih se vrlo lako može izgubiti, pa je tako Apple konačno novim ažuriranjem firmvera (4A400) doveo Find My podršku na AirPods Pro i AirPods Max slušalice, prenosi 9to5Mac.

Naime, korisnici su do sad putem FindMy aplikacije mogli vidjeti lokaciju na kojoj su se AirPods slušalice zadnji put spojile s iPhoneom, no ako su ih, primjerice, ostavili negdje izvan svog doma, ta se mogućnost gotovo uvijek pokazala beskorisnom.

Međutim, novim se ažuriranjem sada može aktivirati izgubljeni način rada (Lost Mode), koji će pomoću drugih iPhone, iPad i Mac uređaja u dosegu Bluetootha, locirati izgubljene AirPods slušalice te uveliko olakšati njihov pronalazak.

Osim toga, korisnici će od sada automatski dobiti notifikaciju ako negdje ostave svoje AirPods slušalice, a tu je i Find Nearby, odnosno vruće/hladno opcija, koja funkcionira slično kao i na AirTagu, s izuzetkom U1 čipa, zbog čijeg nedostatka pronalazak ipak nije toliko precizan.

Standardne AirPods slušalice ne podržavaju nove opcije pronalaska, pa će njihovi vlasnici trebati malo više pripaziti da ih ne izgube.