Chromebook dobiva 10-godišnju softversku podršku

Chromebookovi noviji od 2021. godine dobivat će automatska ažuriranja sljedećih 10 godina, dok će se na starijim modelima to trebati uključiti ručno

Matej Markovinović ponedjeljak, 18. rujna 2023. u 11:31
📷 Foto: Google
Foto: Google

Google ja najavio novu 10-godišnju softversku podršku za Chromebookove i obećao da će ih učiniti još održivijim te tako dodatno smanjiti troškove vlasništva.

„Počevši od 2024., ako imate Chromebookove koji su izdani od 2021. pa nadalje, automatski ćete dobivati ažuriranja sljedećih 10 godina. Za one koji su izdani prije 2021. i već u upotrebi, korisnici i IT administratori imat će opciju produljenja automatskih ažuriranja na navedenih 10 godina“, priopćili su iz Googlea.

Kako bi ih učinili održivijim, iz Googlea kažu da aktivno rade na tome da omoguće korisnicima jednostavne popravke. Navode da je gotovo sve potrebne dijelove lako pronaći putem programa Chromebook Repair, što je posebice korisno za obrazovne ustanove koje sve više koriste njihove uređaje.

Google je također najavio da će u nadolazećim mjesecima izdati ažuriranja za poboljšanje energetske učinkovitosti uređaja te će implementirati značajke koje bi dodatno trebale očuvati trajanje baterije. Više o tome pogledajte u objavi na Googleovom blogu.