Firefox će prikazivati je li neka stranicama hakirana

Na GitHubu u početnoj fazi razvoja nalazi se opcija za preglednik Firefox koja prikazuje upozorenje ako je neka internetska stranica pretrpjela napad u kojem su ukradeni podaci korisnika

Matija Pavlić petak, 24. studenog 2017. u 21:55

Internetski preglednik Firefox nedavno je u potpunosti osvježen dolaskom nove Quantum inačice, a uskoro bi trebao dobiti novu sigurnosnu značajku.

Riječ je o opciji koja će korisnicima preglednika prikazivati posebno upozorenje ako posjete internetsku stranicu na koju je izvršen hakerski napad u kojem su otkriveni podaci korisnika. Bez obzira na upozorenje, korisnici će i dalje nesmetano moći pregledavati spornu internetsku stranicu.

Opcija je razvijena u suradnji s internetskom stranicom Have I Been Pwned, na kojoj posjetitelji mogu upisati svoju adresu elektroničke pošte, nakon čega dobivaju povratnu informaciju o tome jesu li njihovi osobni podaci ukradeni.

Valja napomenuti da se opcija zasad nalazi u vrlo ranoj fazi razvoja i dostupna je isključivo za Developer inačicu Firefoxa te se može preuzeti na GitHubu. Nije jasno hoće li biti implementirana u konačnu verziju Firefoxa te hoće li korisnike upozoravati na sve slučajeve napada na internetske stranice ili samo one najnovije.