Microsoft Edge 'prešišao' Safari i postao drugi najpopularniji internetski preglednik

Microsoft aktivno unaprjeđuje svoj internetski preglednik, a to im očito donosi nove korisnike, pa je tako Edge prešao Safari po popularnosti

Matej Markovinović srijeda, 4. svibnja 2022. u 17:10

Microsoftov internetski preglednik Edge dobiva na popularnosti, što pokazuju i najnoviji podaci Statcountera o tržišnom udjelu preglednika za stolna računala u cijelom svijetu.

Naime, podaci pokazuju da je Edge „prešišao“ Safari i tako postao drugi najpopularniji internetski preglednik. Preciznije, Edge ima 10.07 posto tržišnog udjela, dok Safari ima 9.61 posto. „Krunu“ očekivano nosi Google Chrome s 66.64 posto korisnika.

Foto: Screenshot/Statcounter
Foto: Screenshot/Statcounter

Kako prenosi 9to5Mac, činjenica da je Edge prešao Safari u popularnosti i nije toliko začuđujuća, pogotovo ako se u obzir uzme da je značajno više Windows korisnika od onih na MacOS-u. S druge strane, taj bi podatak mogao značiti da se Mac korisnici odlučuju i na neke druge internetske preglednike.

Nadalje, valja napomenuti i da je Firefox od veljače pao s 9.47 posto tržišnog udjela na sadašnjih 7.86, pa se tako našao na četvrtom mjestu. Na petom je mjestu Opera s 2.43 posto tržišnog udjela internetskih preglednika.

Anketa Glasanje do 11.5.2022. Glasanje zatvoreno

Ukupni broj glasova: