Microsoft korisnike počinje upozoravati na kraj podrške za Windows 7

S dolaskom kraja podrške za Windows 7 početkom iduće godine Microsoft je odlučio korisnicima toga sustava dati upozorenje o prestanku podrške putem notifikacije koja će se povremeno pojavljivati

Matija Pavlić srijeda, 13. ožujka 2019. u 14:45

Početkom iduće godine, točnije 14. siječnja, Microsoft će ukinuti službenu podršku za svoj operativni sustav Windows 7 koji je predstavljen u listopadu 2009. godine. Iznimka su jedino tvrtke kojima je službena podrška za Windows 7 produžena do 2023. godine.

Sam Windows 7 sustav i dalje ima velik broj korisnika pa Microsoft idući mjesec planira uvesti upozorenje (notifikaciju) za korisnike da podrška za taj sustav istječe spomenutog 14. siječnja iduće godine. Ista poruka pojavit će se i korisnicima uredskog paketa Office 2010 za koji također ističe službena podrška.

Sama poruka će osim upozorenja sadržavati i poveznicu na Microsoftovu specijaliziranu internetsku stranicu na kojoj su objašnjene negativne posljedice ostanka na starom sustava za koje se ukida službena podrška, a korisnicima se predlaže prelazak na Windows 10 i Office 365 te u krajnjem slučaju i nabavku novog računala.

Valja napomenuti da se poruka upozorenja korisnicima neće prikazati često već samo nekoliko puta tijekom 2019. godine.