Novi Winamp je na pomolu

Već se godinama najavljuje kako će nekada kultni glazbeni player za Windowse dobiti novu verziju, prilagođenu modernom dobu. Sada se možete predbilježiti kako biste bili među prvim korisnicima

Sandro Vrbanus petak, 19. studenog 2021. u 13:30

Winamp je glazbeni player uz kojeg su krajem devedesetih i početkom dvijetisućitih godina odrastale generacije. Izvorno je on bio proizvod američke kompanije Nullsoft. Pokrenut je 1997. godine kao maleni besplatni program za Windowse koji je stekao globalnu popularnost, a mogao se nadograđivati raznim dodacima, uljepšavati skinovima i slično.

Od 1999. godine vlasnik mu je bio AOL, a od 2014 od potpunog ga je gašenja spasio sadašnji vlasnik, Radionomy. No, Winamp nije dobio službenu nadogradnju od verzije 5.5 izdane još 2007. godine. Ipak, već se tri godine najavljuje kako će se legenda vratiti u novom ruhu – i napokon se po tom pitanju dogodio vidljivi pomak.

Uskoro beta test

Na stranici Winamp.com trenutačno se nalazi uvodni ekran na kojem se moguće predbilježiti i tako među prvima dobiti priliku instalirati prvu beta inačicu ove aplikacije za preslušavanje glazbe.

Novi vizual Winampa
Novi vizual Winampa

Na istom mjestu vidimo i novi vizualni identitet te logotip Winampa, kojim bi player trebao zagaziti u novo poglavlje svoje povijesti. O funkcionalnostima, dizajnu i drugim karakteristikama za sada nema službenih informacija.

Ako ćemo se voditi onime što piše na osvježenom webu, Winamp bi u novom izdanju trebao dobiti mogućnosti poput glazbenog streaminga, slušanja glazbe iz clouda te preslušavanja podcasta ili streaminga radijskih postaja. Isto tako, mogao bi biti primarno mobilna, a ne desktop aplikacija.

Na novom se webu Winampa navodi i kako će on postati središnje mjesto za autore, omogućit će im objavljivanje glazbenih djela, davati im kontrolu nad vlasništvom te ih spajati s obožavateljima.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi