MAKERphone, "uradi sam mobitel" novi je projekt Alberta Gajšaka

Nakon što je uradi sam igraćom konzolom MAKERbuino poharao crowdfunding i startup scenu, mladi je karlovački poduzetnik najavio lansiranje uradi sam mobitela

Sandro Vrbanus srijeda, 5. rujna 2018. u 06:00

U sjedištu startupa CircuitMess u Karlovcu nešto se novoga kuha, objavljeno je to putem njihovih društvenih mreža. Ako vas uopće treba podsjećati, riječ je o projektu koji je pokrenuo mladi genijalac, inovator i poduzetnik Albert Gajšak, pobjednik lanjskog Idea Knockuta sa svojom uradi sam igraćom konzolom MAKERbuino – pa ne sumnjamo da će i ovoga puta biti riječ o korisnom i zanimljivom proizvodu.

 

Something new is cooking here at CircuitMess HQ! Join the hype! Get notified first by subscribing here: https://www.makerbuino.com/makerphone/

Posted by MAKERbuino on Monday, September 3, 2018

Nakon iznimno uspješnog nastupa na ovogodišnjem CES-u i rada na gotovo pa globalnom širenju mreže distributera, Gajšak i njegova ekipa pozabavili su se i novim proizvodom koji bi uskoro trebao krenuti stopama MAKERbuina. Riječ je o "uradi sam mobitelu" naziva MAKERphone.

Ekskluzivno za Bug.hr Albert Gajšak je najavio svoj novi pothvat:

"Kao što samo ime govori, radi se o edukacijskom mobilnom telefonu koji korisnik, kao i MAKERbuino, sastavlja vlastitim rukama. Još uvijek ostajemo u sektoru STEM edukacije jer vidimo velik potencijal u ovom relativno novom i brzorastućem tržištu. Dok je MAKERbuino bio fokusiran na publiku koja voli video igre, ovim proizvodom želimo pristupiti nešto širim masama.

"Zamislite da možete sami izraditi svoj mobitel"
"Zamislite da možete sami izraditi svoj mobitel"

Mobitel je izum koji je obilježio 21. stoljeće. Danas ga skoro svaka osoba posjeduje i ne možemo si zamisliti svakodnevnicu bez mobilnog telefona.

Bez obzira na učestalost ovog uređaja i svakodnevnu upotrebu, mnogo ljudi nema apsolutno nikakvu ideju što se nalazi u tim crnim ciglicama i smatra da mobilne telefone rade roboti i čarobnjaci u tvornicama u Kini. S ovim proizvodom želimo pokazati drugačije, želimo pokazati ljudima da je svaki predmet koji vidite oko sebe bio dizajniran i izrađen od strane osoba koje nisu ništa više sposobne ili inteligentne od vas samih.

Previše detalja vam još neću otkriti, ali mogu vam reći da proizvod planiramo lansirati pomoću crowdfunding kampanje koja bi trebala krenuti uskoro. Također, osim izrade apsolutno novog hardwarea za MAKERphone, ovaj put smo naglasak stavili i na segment programiranja uređaja, koji će biti puno intuitivniji i bolji u odnosu na MAKERbuino", poručio je Gajšak.Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi