Revolut uveo mogućnost doniranja

Revolut je od 1. srpnja pokrenuo novu uslugu – Revolut Donations kojom je omogućio jednostavne, brze i transparentne donacije

Stjepan Bilić utorak, 2. srpnja 2019. u 06:00

Revolut, britanska tehnološka financijska kompanija uvela je novu uslugu – Revolut Donations. Kako joj sam naziv kaže radi se usluzi doniranja novčanih sredstava izravno preko Revolut kartice. Doniranje je tako postalo jednostavnije, brže i transparentnije.

Revolut je omogućio nekoliko načina doniranja – Round-up donations, kod kojega se iznosi prilikom plaćanja u trgovinama i drugim mjestima zaokružuju na prvu višu vrijednost, a ostatak se uplaćuje u vidu donacije. Primjerice, račun iz trgovine može iznositi 7,50 kuna, isti će biti zaokružen na 8,00 kuna, a višak od 0,50 kuna bit će doniran.

Recurring donations – omogućava korisnicima Revolut kartice da sami odrede iznos kojeg žele donirati te da odaberu žele li to činiti na dnevnoj, tjednoj ili mjesečnoj bazi. Kod ovog modela nema minimalnog iznosa te se daljnje doniranje može otkazati u svakom trenutku.

Make one-off donations – kako naziv kaže ova opcija omogućava korisniku da uplati proizvoljan iznos donacije onda kada to želi, bez ikakvih daljnjih obveza doniranja. Ovim modelom moguće je uplatiti jednom i nikada više ako je korisnik kartice tako odlučio.

Revolut Donations za sada ima sklopljen ugovor o donacijama s tri organizacije – Save the Children, WWF i ILGA-Europe. Revolut se time uključio od borbe protiv dječjeg siromaštva i zaštite našeg planeta do zagovaranja prava LGBT+ osoba širom svijeta.

Nedugo po pokretanju usluge Revolut Donations stigla je i vijest kako je već prikupljeno više od 5.000 funti. Do sada je preko Revoluta Save the Children prikupio 3.139,55 funti, WWF – 2.939,08 funti, a ILGA-Europe 2.905,28 eura. Donacije za Save the Childer i WWF prikupljaju se u funtama, a za ILGA-Europe u eurima. Na uplaćene donacije nema nikakvih naknada. Na početku smo naveli kako je prikupljanje transparentno. Revolut je omogućio svojim korisnicima da u svakom trenutku mogu vidjeti koliko su novca donirali odabranoj organizaciji.

Da bi usluga doniranja bila moguća potrebno je instalirati najnoviju inačicu aplikacije. Revolut za Android dostupan je na Google Playu, a za iOS na App Storeu. Ako još niste korisnik Revoluta ovdje možete saznati sve o njemu, a putem ovog linka imate mogućnost dobiti fizičku karticu bez plaćanja troškova izrade i dostave na kućnu adresu.