Apple će izbaciti OLED iPad 2024. godine

Appleov iPad najpopularniji je tablet na tržištu, a uskoro će izaći i njegova OLED inačica, koja će donijeti poboljšanu kvalitetu prikaza i tanji dizajn

Matej Markovinović srijeda, 13. srpnja 2022. u 21:36
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Apple će predstaviti iPad s OLED zaslonom 2024. godine, koji će osim poboljšane kvalitete prikaza, pružiti korisnicima i značajno tanji te lakši dizajn, otkriva korejski tehnološki portal ET News.

Tehnološki gigant iz Cupertina trenutno surađuje sa Samsungom i LG-om, koji bi trebali biti glavni dobavljači OLED zaslona. Budući da je riječ o novoj tehnologiji za tablete, Apple je u procesu stvaranja prototipa te opsežnog testiranja.

Kako bi OLED zasloni bili tanji i lakši, koristi se novi dio u procesu proizvodnje – suho jetkanje (dry etching). To je, naime, proces u kojem proizvođači koriste plinske kemikalije za uklanjanje neželjenih slojeva materijala s površine TFT-a.

Osim toga, Apple također radi i na razvoju posebnog premaza za zaslon, koji će ga učiniti izdržljivijim i otpornijim na udarce i ogrebotine. Više informacija o OLED iPadu, očekuje se u narednim mjesecima.