Galaxy Tab S6 dobio i 5G inačicu

Samsung je službeno predstavio tablet Galaxy Tab S6 5G koji će se na domaćem (južnokorejskom) tržištu u prodaji naći od 30. siječnja

Stjepan Bilić četvrtak, 30. siječnja 2020. u 16:44

Samsung je službeno predstavio svoj najnoviji tablet iz serije Galaxy Tab. Radi se o modelu Galaxy Tab S6 5G koji uz ostale tehnologije podržava i 5G mreže.

Model 5G u velikoj većini dijeli iste specifikacije kao i standardni Galaxy Tab S6 koji je predstavljen u kolovozu prošle godine. Zapravo jedina znatnija promjena dolazi u vidu Snapdragon X50 modema koji je omogućio podršku za 5G mreže.

Galaxy Tab S6 5G pokreće isti Snapdragon 855 čip kao i Galaxy Tab S6 unatoč glasinama kako bi 5G model mogao dobiti snažniji Snapdragon 855+ čip. Zaslon je 10,5“, Super AMOLED razlučivosti 2.560 x 1.600 točaka. Zaslon je shodno tipu uređaja osjetljiv na dodir, a dodatni plus mu je i podrška za S-Pen. Galaxy Tab S6 5G moći će se nabaviti u samo jednoj memorijskoj konfiguraciji – sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije.

Nadalje, tablet ima dvije stražnje kamere – od 13 MP i 5 MP te jednu prednju od 8 MP. Budući da su mu performanse i više nego dobre, osim za surfanje Internetom i rad s Office aplikacijama Galaxy Tab S6 5G prikladan je i za zabavu, mobilni gaming, slušanje glazbe i gledanje videa. Za navedeno potreban je i dobar zvuk, a isti će osigurati četiri zvučnika koje potpisuje AKG i Dolby Atmos tehnologija.

Inače, izdavanje 5G modela je i svojevrsna pobjeda Samsunga nad njihovim vječitim rivalom – Appleom. Naime, Samsungu je pošlo za rukom izdati 5G tablet prije Applea. Novi 5G model najprije će biti dostupan na domaćem, južnokorejskom tržištu, od 30. siječnja 2020. godine po cijeni od oko 850 USD. Kupcima s južnokorejskog tržišta koji se odluče na kupnju navedenog tableta do 31. ožujka, Samsung će odobriti i niže cijene na dodatnu opremu.

Za sada nema informacija namjerava li Samsung Galaxy Tab S6 5G prodavati i na globalnom tržištu ili će pak ostati ekskluziva za kupce iz Južne Koreje.