Korisnici novog iPad Aira masovno se žale na kvalitetu izrade

Budući da je riječ o problemu koji je očito pogodio brojne korisnike, u skorijem se vremenu očekuje i službeno očitovanje Applea

Matej Markovinović utorak, 22. ožujka 2022. u 12:58

Apple je početkom ožujka predstavio novi iPad Air kojeg pokreće tvrtkin M1 čip. Budući da se novi procesor očekivao već duže vrijeme, zainteresirani su kupci odmah nahrlili da bi na kraju ostali itekako razočarani.

Naime, iako su unutarnje komponente doživjele značajnu nadogradnju, čini se da se to ne može reći i za kvalitetu izrade samog uređaja. Na Redditu ne prestaju stizati žalbe na osjetno tanje aluminijsko kućište koje škripi pod prstima, lako savijanje zaslona i „osjećaj šupljine“ u ruci.

„Naručio sam dva plava iPad Aira (2022) i ostao sam šokiran. Aluminijska stražnja ploča puno je tanja nego na iPadu 4 kojeg također imam. Gotovo možete osjetiti bateriju pod prstima, a oba iPada uz to i škripe kada ih držite u ruci. Vratit ću oba“, napisao je jedan nezadovoljni korisnik Reddita.

Nije trebalo mnogo da na objavu krenu pristizati slični komentari, a neki su korisnici čak objavili i videozapise škripanja kao dokaz njihovih tvrdnji.

„Ako prstima lagano pritisnete stražnju stranu uređaja, možete čuti kako škripi. Dakle, škripu ćete čuti u normalnoj upotrebi iPad Aira“, istaknuo je jedan korisnik. Unatoč brojnim komentarima, recenzije novog iPada nisu spomenule lošiju kvalitetu izrade, prenosi MacRumors.

No, budući da je riječ o zaista velikom broju žalbi, očekuje se da će se tehnološki gigant iz Cupertina uskoro oglasiti o ovom problemu.