Lenovo predstavio dva tableta i Smart Display 7

Lenovo je na ovogodišnjem IFA sajmu predstavio tablet uređaje Lenovo Smart Tab M8 i Lenovo Yoga Smart Tab kao i pametni zaslon Lenovo Smart Display 7

Matija Pavlić ponedjeljak, 9. rujna 2019. u 06:00

Lenovo je na ovogodišnjem IFA sajmu predstavio dva nova tableta, kao i jedan pametni zaslon.

Prvi predstavljeni tablet je Lenovo Smart Tab M8, riječ je o umanjenoj inačici postojećeg Smart Tab M10 modela koja umjesto Amazone Alexe donosi Google Assistant.

Bazira se na MediaTekovom Helio A22 čipu, HD zaslonu, stereo zvučnicima, a u ponudi s tabletom je i Smart Charging Station dodatak za punjenje koji će omogućiti hands free Google Assistant mogućnosti. U prodaju stiže idući mjesec s cijenom od 149 eura.

Veću kategoriju što se tiče tableta predstavlja drugi uređaj, Lenovo Yoga Smart Tab s dizajnom preuzetim iz Yoga linije prijenosnih računala, 10-inčnim Full HD zaslonom, osmojezgrenim Qualcommovim Snapdragon 439 čipom i JBL Hi-Fi stereo zvučnicima.

S donje strane nalazi se već karakteristični valjkasti kickstand koji omogućuje da jedan od četiri dostupna načina korištenja ovog tableta bude i uspravan položaj bez uporabe ikakvih posebnih dodataka. Podržan je i Google Assistant Ambient Mode, nakon pritiska na tipku koja se nalazi na spomenutom kickstandu korisniku će Google Assistant odgovarati na postavljena pitanja. Lenovo Yoga Smart Tab u prodaju stiže već krajem ovog mjeseca s cijenom od 299 eura.

Posljednji predstavljeni proizvod je Lenovo Smart Display 7 koji sadrži 7-inčni SD zaslon na dodir te upotpunjuje postojeću ponudu pametnih zaslona iz serije Smart Display koja već uključuje i modele s 8 odnosno 10-inčnim zaslonima. Tu su i prednji stereo zvučnici te preporučena prodajna cijena od 129 eura.