Huawei predstavio tehnologiju koja stvara temelje pametnih industrija i gradova

Virtualni posjet Digital Transformation Hallu pokazao je tehnološka rješenja koje Huawei razvija kako bi ubrzao digitalnu transformaciju raznih industrija

Bug.hr četvrtak, 6. svibnja 2021. u 16:11

Huawei uz razvoj 5G tehnologije radi i na kreiranju ekosustava industrijskih rješenja koja će zajedno s 5G tehnologijom transformirati način na koji danas radimo i živimo. U sklopu virtualnog posjeta Digital Transformation Hall-u, organiziranog za medije i partnere u regiji središnje i istočne Europe i nordijskih zemalja, Huawei je predstavio nekoliko tehnoloških rješenja za složene logističke sustave.

Posebno je izdvojen projekt pametnih pomorskih luka u kojima se tehnologija temeljena na 5G mreži te umjetnoj inteligenciji naveliko primjenjuje. Čitav sustav je u iznimno velikom djelu automatiziran, a time i sigurniji jer nije potreban velik broj radnika za dizalice, kamione i ostalu opremu. Zaposlenici nadgledaju cijeli proces, koji je učinkovitiji, štedljiviji te ekološki prihvatljiviji.

"Usredotočeni smo na digitalnu transformaciju. Rješenja koja nudimo su atraktivna, ponajviše u sektoru razvijanja pametnih gradova, transportnog sektora i pametnih uređaja. Siguran sam kako ćemo našim partnerima tijekom nadolazećih godina ponuditi pametna rješenja temeljena na 5G tehnologiji, umjetnoj inteligenciju te kroz big data sustave", rekao je Arcadiusz Giedrojc, glavni direktor za tehnologiju Huawei Enterprise Business Group (EBG) za regiju središnje i istočne Europe i nordijskih zemalja.

Huawei godišnje ulaže 10% prihoda u istraživanja i razvoj, što čini oko 22 milijarde američkih dolara. Sa svojih osam znanstvenih laboratorija u svijetu, 105.000 zaposlenika u tom sektoru te 13.000 globalnih partnera, kompanija je razvila mnoga pametna rješenja za svoje partnere u raznim sektorima gospodarstva.

Huawei EBG je u ovoj regiji prisutan već 10 godina, a u narednih pet godina će angažirati 3000 partnerskih kompanija za izgradnju lokalnih ICT ekosustava, posebno fokusiranih na industriju. Kompanija je kao ključne industrije označila sektor pametnih gradova, financijskih usluga, transportnog sektora te ključne infrastrukture poput električne mreže.