Humane: pametni telefon na dlanu. Doslovno

Bivši zaposlenici Appplea nadaju se da novi nosivi uređaji s umjetnom inteligencijom današnje smartfone uskoro učiniti zastarjelima

Mladen Smrekar nedjelja, 14. svibnja 2023. u 14:13

Bivši zaposlenici Applea predstavili su Humane, novi nosivi uređaj naoružan umjetnom inteligencijom. Ova tehnologije mogla bi, vjeruju njeni tvorci, pametne telefone poput iPhonea učiniti manje-više suvišnima. Humane je namijenjen "još inteligentnijoj i još osobnijoj budućnosti", navode Imran Chaudhri i Bethany Bongiorno na web stranici tvrtke.

Humane ne treba zaslon poput drugih mobitela; on se aktivira glasom i potom na dlan korisnika projicira sve, od poziva do poruka. Time se, kažu njegovi tvorci, ukida potreba za slanim gledanjem u ekran, ali i fizička ograničenja zaslona osjetljivih na dodir.

"Riječ je o novoj vrsti nosivog uređaja i platformi od temelja izgrađenoj za  umjetnu inteligenciju. I potpuno je samostalan. Ne treba vam pametni telefon niti bilo koji drugi uređaj za uparivanje", otkrivaju njegovi tvorci, naglašavajući veliki potencijal uređaja u jezičnom prevođenju i individualiziranoj pomoći uz pojednostavljenu komunikaciju.