MAXtv svim svojim korisnicima mijenja set-top boxove

I stari i novi korisnici dobivaju novi STB, a s jednim računom će program moći gledati na TV-u, smartfonu i tabletu. Uvodi se i personalizirani sustav preporuka

Miro Rosandić utorak, 23. svibnja 2017. u 00:00

Hrvatski Telekom danas je predstavio novu generaciju MAXtv televizije, s cijelim nizom novih funkcionalnosti. Televizija je interaktivna, sve njene funkcionalnosti integrirane su na mobilnim uređajima, a imaju i potpuno novo sučelje. Osobita novost je skoro uvođenje personaliziranog sustava preporuka.

Napravljen je integracija MAXtv i mobilne MAXtv To Go usluge, što omogućava jednostavnije i brže prebacivanje gledanog sadržaja između različitih zaslona u bilo kojem trenutku. Putem nadograđene aplikacije korisnici će zaslone svojih mobilnih uređaja moći koristiti kao daljinske upravljače za televizor. S obzirom na to da MAXtv To Go usluga ima snimalicu, videoteku i pun spektar programa baš kao i MAXtv, korisnici dobivaju ukupno tri televizije, jer putem jednog računa mogu istovremeno pratiti različite programe na IPTV-ju, smartfonu i tabletu.

”Nova generacija televizije Hrvatskog Telekoma još je jedan veliki korak u unaprjeđenju korisničkog iskustva naših korisnika. Naša televizija doslovno briše granice između zaslona na kojem korisnici žele pratiti televizijski sadržaj i u tome postavljamo novi standard na tržištu. Najbogatiji televizijski sadržaj u Europi koji nudi MAXtv sada je svojim korisnicima dostupan bilo kad, bilo gdje i na kojem god zaslonu žele”, izjavio je Richard Brešković, direktor Sektora marketinga za privatne korisnike Hrvatskog Telekoma.

Osnova pokretanja nove usluge je paket s novim set-top boxom, model GX-HT500EL, koji će dobiti svi postojeći i novi korisnici.

Uz novi STB, dobit će se i HDMI kablove za kvalitetniju sliku i zvuk te novi daljinski upravljač. Zahvaljujući naprednijem sustavu kodiranja slike i povezivanja putem HDMI tehnologije, korisnici će imati, prema tvrdnjama predstavnika HT-a, najbolju sliku na tržištu uz još bolju kvalitetu HD formata. Svi korisnici će u standardnoj ponudi dobiti i bolju HD ready kvalitetu slike.

Nova platforma je prilagođena i potrebama gledanja sadržaja „na zahtjev”, jednostavno se pristupa željenom sadržaju koji se može i premotavati. Povećan je broj kanala na kojima je moguće koristiti uslugu snimalice, uključujući domaće, sportske i sve HBO programe.

Novost je i sustav TV preporuka, koji će ”učiti” iz navika gledanja i nuditi personalizirane preporuke. Odabir preporučenog sadržaja biti će dostupan ”na klik”, i to na bilo kojem uređaju kojim se korisnik služi.