Logitech K600 TV Keyboard - tipkovnica za pametne uređaje

Logitech je svoju novu tipkovnicu – K600 TV Keyboard zamislio kao centar vaših pametnih uređaja, od televizora, tableta pa sve do računala i HTPC uređaja

Stjepan Bilić nedjelja, 23. rujna 2018. u 07:00

Logitech je predstavio svoju najnoviju tipkovnicu – K600 TV Keyboard. Kako joj sam naziv otkriva namijenjena je prvenstveno za rad s pametnim televizorima, ali se može koristiti i na računalima sa Windowsima i macOS-om te na mobilnim uređajima temeljenim na Androidu i iOS-u.

Prvo što upada u oči je njezin ponešto neobičniji dizajn. Pored očekivanih alfanumeričkih tipki tu su i dodatne – multimedijalne tipke te poveći D-Pad koji služi za navigaciju prstom. S uređajima se spaja preko USB donglea ili Bluetootha i domet joj je do 15 metara.

Napomenimo kako može biti spojena s do tri uređaja. Energijom potrebnom za rad napaja se iz 2 AAA baterije. Na jednom setu baterija tipkovnica bi trebala bez problema raditi i do 12 mjeseci.

Tipkovnica se lako spaja s Android, iOS, Windows i macOS uređajima, no s televizorima je malčice kompliciranije. Naime, čini se kako tipkovnica „voli“ samo pojedine modele – Samsungove s Tizenom, LG-jeve s webOS-om, te Sonyjeve i Philipsove televizore s Androidom ili Fire TV-om.

Za ostale modele proizvođač jasno ističe kako postoji mogućnost da neke tipke možda neće raditi na način na koji bi se očekivalo. Nalazi li se vaš televizor među podržanima, provjerite ovdje.

Dimenzije tipkovnice su 117 x 367 x 20 milimetara, a težina 500 grama. Na tržište stiže tijekom listopada po cijeni od oko 70 USD.