Oko 49 posto Facebookovih zaposlenika misli da tvrtka ne predstavlja pozitivan primjer u svijetu

U novom Facebookovom internom istraživanju 49% ispitanika je naglasilo kako Facebook vide kao tvrtku koja negativno utječe na svijet

Matija Pavlić petak, 6. studenog 2020. u 06:00

Facebook je predstavio svoje interno polugodišnje istraživanje "Pulse survey". Portal Buzzfeed je analizirao rezultate istraživanja prema kojem 51% zaposlenika Facebooka vjeruje kako tvrtka ima pozitivan učinak na globalnom tržištu, odnosno 49% njih vjeruje da tvrtka ima negativan učinak. U istraživanju je sudjelovalo 49000 Facebookovih zaposlenika.

Zaposlenici u istraživanju nisu dobro primili postupak zatvaranja ureda zbog pandemije te nastavljaju gubiti vjeru u Facebook kao tvrtku koja nastoji unaprjeđivati svijet. Spomenutih 51% ispitanika koji i dalje vjeruju u Facebook pad je od 23% u odnosu na istraživanje provedeno u svibnju ove godine.

Tvrtku je u posljednje napustilo dvoje radnika, jedan od njih (inženjer Ashok Chandwaney) pisao je o Facebooku kao tvrtki koja profitira od mržnje, dok je drugi (Sophie Zhang iz odjela za podatkovnu znanost) napisao cijelo izvješće o Facebooku kao tvrtki koji dopušta i bavi se globalnom političkom manipulacijom.