Državni inspektorat upozorava na opasan "domaći" webshop

Web stranica originalshrvatska.co predstavlja rizik od ozbiljne štete kolektivnim interesima i pravima potrošača prilikom kupovine, naglašavaju inspektori te pozivaju potrošače na oprez

Sandro Vrbanus četvrtak, 16. lipnja 2022. u 11:20

Državni inspektorat izdao je priopćenje u kojem navode da su utvrdili "rizik od ozbiljne štete kolektivnim interesima i pravima potrošača" koji predstavlja jedan webshop dostupan na hrvatskom jeziku. Stranica u pitanju je www.originalshrvatska.co, a nalikuje službenoj internetskoj trgovini jednog proizvođača sportske odjeće i obuće.

Iz Državnog inspektorata kažu da su, temeljem zaprimljenih predstavki potrošača i provedenih istražnih radnji, utvrdili da postoji rizik od ozbiljne štete za potrošače koji bi se odlučili kupovati putem ove internetske trgovine. To su zaključili jer nije poznat identitet trgovca, odnosno osobe koja putem ove internetske stranice oglašava i prodaje proizvode.

Time su prekršene razne odredbe Zakona o zaštiti potrošača. Nadležni upozoravaju potrošače da ne sklapaju ugovore na daljinu, tj. ne kupuju putem navedene internetske stranice.

Kontrola webshopova

"S obzirom na sve češće povrede u digitalnom okruženju, Zakonom o zaštiti potrošača koji je stupio na snagu 28. svibnja 2022. godine su propisane ovlasti tržišne inspekcije Državnog inspektorata vezano za provođenje istražnih radnji te provedbenih mjera u svrhu zaštite kolektivnih interesa potrošača u slučajevima kada pravne ili fizičke osobe prilikom sklapanja ugovora na daljinu čine povrede odredbi predmetnog Zakona", poručili su iz Državnog inspektorata.

📢 Besplatna dostava

TOP!

iPad 9th

10.2", WiFi, Bluetooth, GPS, 64GB. Idealan je za posao ili zabavu.

3.249 kn Kupi


Multiroom zvučnik

DENON Home 250

Internet radio, glazbeni streaming, Hi-Res audio reprodukcija, Heos aplikacija, Amazon Alexa, Airplay 2, Bluetooth, podrška za subwoofere s ugrađenim HEOS-om.

2.899 kn Kupi

Stand-mount zvučnici

DALI OBERON 3

Bass Reflex, 7" drvena vlakna woofera, 29 mm mekana kupola visokotonca, 47 - 26,000 Hz, 87 dB, 6 ohma, 108 dB, 25 - 150 W.

3.599 kn Kupi