Ove godine neće biti nove Igre prijestolja

HBO je potvrdio da će se popularna TV serija vratiti tek 2019. godine, i da će u posljednjoj sezoni biti emitirano tek 6 epizoda

Sandro Vrbanus petak, 5. siječnja 2018. u 13:07

Glasine su postale službene: HBO je potvrdio kako ove godine nećemo vidjeti nove nastavke njihove planetarno popularne TV serije Igra prijestolja. Nakon lanjske, 7. sezone, u planu je još samo jedna, posljednja sezona ove serije. Ona bi trebala imati tek šest epizoda (prvih šest sezona imalo je po deset epizoda, a sedma njih sedam). No, ono čega su se fanovi najviše i pribojavali jest očekivani rok do kojeg bi se posljednja sezona mogla pojaviti na HBO-u.

Sada je i službeno potvrđeno da se to neće dogoditi ove godine, već da će emitiranje 8. sezone započeti nekad 2019. godine. Kada točno, za sada iz HBO-a o tome niti glasa.

Snimanje finalne sezone počelo je u listopadu prošle godine, a očekuje se da će se nastaviti do sredine ove godine. Producenti su potvrdili kako će biti snimljeno više mogućih završetaka ove epske priče kako bi se izbjeglo curenje informacija u javnost i preuranjeno odavanje tajanstvenog raspleta cijele priče.

Vrijeme do konačnog emitiranja posljednje sezone GoT-a u HBO-u vjerojatno planiraju kratiti radom na razvoju nekoliko spin-off serija, koje bi trebale biti "prequeli" Igre prijestolja. George R.R. Martin lani je otkrio kako je čak pet takvih ideja u pripremi, a sve one trebale bi se baviti raznim likovima i njihovim pričama prije vremena u kojem se zbiva radnja originalne serije.