Uber Boat i ovog ljeta samo na hrvatskoj obali

Usluga prijevoza gliserima na zahtjev, Uber Boat, treću godinu zaredom bit će dostupna na dalmatinskoj obali, u Splitu, Dubrovniku kao i na otocima

Sandro Vrbanus petak, 12. srpnja 2019. u 17:04

Jedinstvena usluga Uber Boat treću će godinu zaredom biti dostupna isključivo na dalmatinskoj obali tijekom ljetnih mjeseci. Uber Boat će se od danas moći naručiti u Splitu, Dubrovniku i na otocima u njihovom okruženju, poručili su iz Ubera.

Kao i prethodne dvije godine, usluga će imati dvije različite opcije: transfer i trip. Korisnici će putem Uberove aplikacije u splitskom i dubrovačkom akvatoriju moći naručiti gliser za transfer od obale do otoka, i obrnuto, kao i za vožnje na lokacije po njihovom odabiru. 

"Ponosni smo što već treću godinu zaredom možemo korisnicima ponuditi ovu popularnu uslugu koja je dostupna samo u Hrvatskoj. Uber Boat svim turistima omogućuje jedinstveno iskustvo upoznavanja hrvatske obale na jednostavan i pouzdan način. Prethodne dvije sezone uslugu su koristili korisnici iz 40 zemalja, a povratne informacije su izrazito pozitivne. Najviše nas veseli što na taj način možemo doprinijeti promociji hrvatskog turizma", rekao je Davor Tremac, generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu.

Detalji i cijene

Brodovi mogu krenuti samo s određenih lokacija koje su unaprijed definirane. Transfer od kopna do bilo kojeg otoka i obrnuto bit će dostupan za najviše osam ljudi. Osim transfera, bit će moguće odabrati opciju trip za poludnevne i cjelodnevne vožnje u kojoj korisnici, prije vožnje mogu dodati destinacije i zaustavljanja koja će posjetiti u okviru jedne vožnje.

Obje spomenute opcije pružaju i lokalnim stanovnicima i turistima priliku da uživaju u ljepotama hrvatske obale uz udobnost i pogodnosti koje im osigurava Uberova aplikacije. Uz to, zahvaljujući opciji Dijeljenje cijene s prijateljem, korisnici mogu međusobno podijeliti trošak plovidbe gliserom.

Cijene za Uber Boat uslugu su: minimalna cijena: 330 kuna, start: 330 kuna, po kilometru (nautičkoj milji): 29 kuna (33 kune) i po minuti vožnje: 2,6 kuna. Prosječna cijena vožnje za osam osoba od Splita do Hvara je 2.600 kuna.