Disney+ u Europu će nešto ranije, no u Hrvatsku još ne

Sredinom ožujka korisnici iz nekoliko zapadnoeuropskih zemalja moći će se pretplatiti na novu streaming uslugu

Sandro Vrbanus srijeda, 22. siječnja 2020. u 06:00

U studenome prošle godine pokrenuta je OTT streaming usluga Disney+ na kojoj se mogu gledati video sadržaji iz Disneyevog kataloga. On, podsjetimo, uključuje franšize Star Wars, Marvel, Pixarove filmove i sadržaje pod kapom National Geographica, kao i mnoge druge Disneyeve sadržaje nastale u bogatoj povijesti te kompanije. Prilikom pokretanja usluge u SAD-u i Kanadi bilo je najavljeno da će ista postati dostupna u Zapadnoj Europi 31. ožujka ove godine, no sada je taj termin pomaknut na tjedan dana ranije.

Gledatelji iz Njemačke, Francuske, Italije, Španjolske, Irske, Austrije, Švicarske i Ujedinjenog Kraljevstva tako će pretplatu na Disney+ moći aktivirati već 24. ožujka. Svi stanovnici ovih zemalja, naravno i Hrvati u dijaspori koji su se tamo nastanili, moći će dakle legalno gledati popularni Mandalorian i druge sadržaje kroz otprilike dva mjeseca.

Nakon ovog širenja Disney+ će tijekom ljeta dodatno pokriti Europu – tada bi, naime, usluga trebala biti aktivirana za gledatelje iz Belgije, Portugala i nordijskih zemalja.

Hrvatska još na čekanju

Kad je riječ o ostatku Europe, tj. istoku kontinenta na kojem se nalazi i Hrvatska – novih informacija za sada nema. Prema ranije objavljenom rasporedu širenja, Disney+ bi u naše krajeve trebao stići najranije u listopadu ove godine.

Cijena mjesečne pretplate na ovaj servis na ovim će tržištima biti 6,99, a godišnje 69,99 eura. Za navedenu cijenu Disney+ pruža mogućnost gledanja videa na četiri uređaja istovremeno, uz 4K Ultra HD Dolby Vision sliku, HDR10 te Dolby Atmos zvuk, u sadržajima gdje su isti dostupni.