HBO Max širi se na Europu, Hrvatska u planu nagodinu

Domaćim bi pretplatnicima nova streaming platforma trebala postati dostupna sljedeće godine, nakon što je Warner Media prvo uvede u nekoliko zemalja zapadne Europe

Sandro Vrbanus srijeda, 8. rujna 2021. u 15:20

Streaming usluga američke televizijske kuće HBO, u vlasništvu giganta Warner Media (koji je, pak, u sklopu korporacije AT&T), lansirana je u svibnju prošle godine u SAD-u, na Karibima i u Latinskoj Americi. Ukupno je do sada pokrila 39 zemalja u tom dijelu svijeta, a najnovije najave kažu da je na red došlo i širenje s ove strane "bare". HBO Max će, prema najavi njegove direktorice za EMEA regiju i Aziju Priye Dogre, ove godine postati dostupan u nordijskim zemljama (Švedskoj, Danskoj, Finskoj, Norveškoj), kao i u Španjolskoj i Andori.

U Hrvatsku i regiju stiže 2022.

Nakon toga, za sljedeću je godinu planirano širenje na još 14 europskih zemalja: Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju, Srbiju, Sloveniju, Bugarsku, Češku, Mađarsku, Moldaviju, Poljsku, Portugal, Rumunjsku i Slovačku.

Inače se dio sadržaja s HBO Maxa trenutačno u Hrvatskoj može gledati putem usluge HBO GO. Na ostalim teritorijima na kojima je lansiran HBO Max, njime su bile zamijenjene dotadašnje usluge, pa je za očekivati da će tako biti i u Hrvatskoj.

Trenutačno je na ovu uslugu u svijetu pretplaćeno oko 67,5 milijuna ljudi u svijetu. Cijena joj je oko 15 dolara (95 kuna) mjesečno za punu verziju bez oglasa, ili 10 dolara (63 kune) s povremenim prikazom reklama. Cijena za HBO GO u Hrvatskoj je trenutačno 6 eura (oko 44 kune) na mjesec.

Podsjećamo, ova streaming usluga zaslužna je što su se na jednokratnom reunionu ponovno našli Prijatelji i snimili sat i pol dug specijal. Osim ove kultne serije, na HBO Maxu svoj streaming dom su našli sadržaji poput franšize Harry Potter, Teorije velikog praska, ali i planetarno popularne serije Igra prijestolja. HBO Max također u katalogu ima i sadržaje pod markama Warner Bros, DC, Cartoon Network, Turner Entertainment, kao i brojne originalne filmove i serije.