Netflix donosi prvi (koliko-toliko) interaktivni standup nastup

Američki komičar Seth Meyers prvi je čiji će nastup na Netflixu biti moguće prilagoditi vlastitim željama, odnosno preskočiti neke dijelove

Sandro Vrbanus utorak, 5. studenog 2019. u 14:15

Netflix je svojom interaktivnom epizodom, odnosno dugometražnim filmom Black Mirror: Bandersnatch, otvorio novo područje unutar video streaming usluga – omogućio je gledateljima da određuju radnju i pretvorio film u interaktivno iskustvo. Nakon toga sličnu su stvar uradili i s avanturističkim serijalom Beara Gryllsa, a novi korak u istom smjeru sada rade i sa standup komedijom.

Američki komičar i voditelj popularne NBC-jeve televizijske emisije Late Night, Seth Meyers, ovoga će tjedna promovirati svoj standup "specijal" na Netflixu. Jednosatni nastup Lobby Baby bit će mješavina klasičnih šala i, naravno, onih političkih. Gledateljima će, slično kao i u ostalim interaktivnim sadržajima na Netflixu, biti omogućeno utjecati na sadržaj emisije.

Hoću Trumpa – neću Trumpa

Točnije rečeno, moći će jednim dodirom ekrana preskočiti sve šale vezane uz američkog predsjednika Donalda Trumpa. Trump je jedna od glavnih tema gotovo svih američkih komičara otkako je još 2015. godine najavio kandidaturu, a intenzitet šala na njegov račun ne jenjava otkako je postao predsjednikom.

Ovaj potez zasigurno će pozdraviti ljubitelji "lakšeg" i apolitičnog humora, kao i oni koji su možda već prezasićeni Trumpom i mnogobrojnim forama na njegov račun.

Seth Meyers pokazuje gdje treba kliknuti kako bi se preskočila politička komedija (oko 40. minute showa)
Seth Meyers pokazuje gdje treba kliknuti kako bi se preskočila politička komedija (oko 40. minute showa)

Meyers kaže kako ovu funkcionalnost ne treba shvaćati preozbiljno, i poručuje da je i njezino uključivanje samo po sebi – šala na Trumpov račun. Napomenuo je i da ne misli da će ovu opciju iskoristiti prevelik broj gledatelja. Ideja o mogućnosti preskakanja Trumpom inspiriranog segmenta nastupa došla je od samog Meyersa, a Netflix ju je prihvatio.