Servisi za video streaming udružili se na razini Europe

Europsku VOD koaliciju osnovalo je 14 kompanija koje se bave pružanjem usluga video streaminga, s ciljem daljnjeg razvoja tog sektora u Europi i poticanja ulaganja u sadržaj

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 16. svibnja 2022. u 13:16

Prošloga je tjedna službeno osnovana europska udruga koja okuplja velike streaming servise. Ime ovog udruženja je Europska VOD Koalicija, a cilj joj je biti tijelo koje će "dati glas" rastućem sektoru pružanja usluga videa na zahtjev (video-on-demand). Predstavnici koalicije će, kako je najavljeno, komunicirati s predstavnicima vlasti i regulatorima diljem Europe, kako bi potaknuli nove investicije u stvaranje audiovizualnih sadržaja.

Za manje regulative i više ulaganja

Članice ovog udruženja dijele zajedničke vrijednosti, ulažu u stvaranje sadržaja u Europi, a zalažu se i za što širi izbor za krajnjeg korisnika, tj. gledatelja koji bi na raspolaganju trebao imati raznolik sadržaj. Osnivači koalicije su CHILI, FilmDoo, NBCUniversal, Netflix, Nokzedoc, Nordic Entertainment Group AG, Paramount, Pickbox, Sky, Sooner, StarzPlay, TVN, Univerciné Belgium i Warner Bros Discovery.

Usluge videa na zahtjev u proteklom su desetljeću doživjele velik procvat popularnosti. Prema podacima European Audiovisual Observatoryja, korištenje ovih usluga od 2010. do 2020. povećano je za čak 3000%, najviše od bilo kojeg medijskog sektora na području Europe. Do kraja godine neki od servisa za video streaming na zahtjev gledat će 140 milijuna Europljana.

"Sada je pravo vrijeme da nastavimo ohrabrivati VOD kompanije da ulažu u ovoj regiji i da pritom ne idemo u prekomjernu regulativu. Želimo nastaviti s inovacijama, otvoriti nova tržišta te nastaviti stvarati i distribuirati najbolji sadržaj na svijetu", poručuje Daniel Friedlaender, europski direktor medijske kuće Sky i predsjednik Europske VOD Koalicije.

📢 5 godina jamstva

TOP!

KINGSTON

PC memorija, vanjski SSD te USB memorija prepoznate kvalitete po vrhunskim cijenama.

Od 39 kn Kupi


2-smjerni kompaktni zvučnik

FOCAL Super Bird

Zidna montaža (okomito i vertikalno), mogućnost podnog stalka, ABS kučište, 55Hz – 25kHz, 8 ohma, 15 - 150W, 90dB.

1.599 kn 1.999 kn Kupi

3-smjerni stereo zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE320

28 mm aluminijski visokotonac, izvrsne karakteristike disperzije zahvaljujući tehnologiji široke disperzije, 35Hz - 30kHz, 90dB, 8ohma.

12.799 kn Kupi