Streaming usluga Disney+ stiže krajem godine i bit će jeftinija od Netflixa

Dugo očekivani konkurent Netflixu i sličnima bit će aktiviran 12. studenoga i trebao bi donijeti mnogo originalnih i postojećih sadržaja po cijeni od samo 7 dolara na mjesec

Sandro Vrbanus petak, 12. travnja 2019. u 15:08

Disney već neko vrijeme govori kako će lansirati svoju uslugu za video streaming, a u te su svrhe čak počeli i povlačiti svoje sadržaje s drugih platformi. Njihovi brandovi kao što su Pixar, Marvel ili Star Wars trebali bi dobiti vlastiti streaming dom nazvan Disney+, na kojem će se osim novih izdanja moći pogledati i kompletna video arhiva ove legendarne kompanije.

Sada je Disney napokon otkrio i detaljne planove za lansiranje svoje streaming platforme. Disney+ bit će aktiviran 12. studenoga ove godine. Kako bi se lakše "progurao" do korisnika u kompaniji su mu najavili i nižu cijenu – umjesto sadašnjih 8,99 dolara koje je potrebno platiti za osnovni pristup Netflixu ili Amazon Prime Videu, za Disney+ bit će potrebno izdvojiti tek 6,99 dolara mjesečno.

Za razliku od konkurenata Disney će nuditi i plaćanje cijele godišnje pretplate unaprijed, što će koštati 69.99 dolara – u tom će slučaju pretplatnici, dakle, dobiti dva mjeseca besplatno.

Na ovoj će platformi biti smješteno za početak oko 5.000 epizoda raznih Disneyevih emisija, cjelokupni katalog kultnog crtića The Simpsons, mnogi originalni naslovi National Geographica, preko 500 filmova, a novi će sadržaji biti dodavani i nakon toga. Samo u prvoj godini u proizvodnju sadržaja kompanija planira uložiti najmanje milijardu dolara.

Streaming platforma također će imati podršku za 4K i HDR video, a radit će na svim operativnim sustavima kao i konkurenti, smart TV-ima, konzolama i u principu svim uređajima na kojima biste poželjeli gledati serije i filmove.

Kada će u Hrvatsku?

Sve nabrojano, i to po nižoj cijeni – zvuči gotovo savršeno. No, tu je i jedan problem za potencijalne gledatelje iz Hrvatske. Nažalost, najave govore kako će lansiranje 12.11. biti obavljeno tek na tržištu SAD-a, a da će Disney+ postupno biti proširen i na ostatak svijeta. Većinu regija planiraju pokriti u naredne dvije godine, kažu, pa je moguće da ćemo se za gledanje iz Hrvatske morati još malo strpiti – vjerojatno do 2021. godine.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi