Na najvećem Nintendo Switchu na svijetu može se i igrati

650% veći od originalnoga, Nintendo Switch širok gotovo 180 centimetara potpuno je funkcionalan. Izradio ga je youtuber Michael Pick i donirao dječjoj bolnici u Memphisu

Sandro Vrbanus utorak, 6. travnja 2021. u 06:10

Što bi bilo kada biste povećali džepnu igraću konzolu Nintendo Switch na nadljudske dimenzije, a zadržali njezinu funkcionalnost? Zapitao se to američki youtuber Michael Pick, a potom je na pitanje pokušao i odgovoriti koristeći svoje znanje i vještine.

Izradio je drveno kućište veliko čak 177x76 centimetara, koje izgledom vjerno prati Nintendovu konzolu. U njega je umjesto malenog zaslona ugradio veliki 4K televizor, uz pomoć 3D pisača izradio tipke koje izgledaju kao prave, sve obojao i uklopio u jednu cjelinu, te u konačnici dobio uvećanu repliku Switcha, 650% veću od originala.

 Michael Pick sa svojim uratkom
Michael Pick sa svojim uratkom

Naravno, nije stao na tome, nego je uspio svoju gigantsku konzolu povezati s pravom, tako da se na njoj sada mogu i igrati originalni naslovi za Switch. Kontrole velikog Switcha preko Arduina i ponešto elektronike povezane su s Joy-Con kontrolerima originalne konzole, tako da je iskustvo igranja gotovo jednako kao na malenom uređaju.

Mario Kart na ogromnom Switchu
Mario Kart na ogromnom Switchu

Pick je odlučio cijeli proces izrade ukratko prikazati na svojem YouTube kanalu, ali divovski Nintendo Switch neće zadržati za sebe. Donirao ga je, naime, dječjoj bolnici St. Jude u američkom Memphisu kako bi njegova pojava razveselila njihove male pacijente.