Vojni Jeep od 120.000 Lego kockica, nedovoljno čvrste konstrukcije

Britanska skupina Lego entuzijasta složila je impresivnu repliku vojnog Jeepa za jednu izložbu, a nakon nje odlučili su se fotografirati u njemu. Stvar nije dobro završila

Sandro Vrbanus subota, 5. ožujka 2022. u 18:40

Dok svijet tone u kaos, zabavne snimke poput ove o kojoj sada pišemo vrlo lako postanu popularne, jer mnogima treba malo zabave i obične slapstick komedije. Društvenim mrežama ovih dana kruži snimka nastala na jednoj izložbi uradaka izrađenih od Lego kockica u Manchesteru.

Za ovu izložbu skupina entuzijasta iz Sheffielda, nazvana SLUG (Sheffield Lego Users Group) izradila je, među ostalim, repliku vojnog Jeepa u stvarnoj veličini od čak 120.000 Lego kockica. Od njih su načinili sve dijelove vozila: šasiju, kotače, motor, pa čak i kamuflažnu livreju ovog retro vozila, i tijekom prošloga vikenda ponosno sviju repliku pokazivali posjetiteljima.

No, kada je izložba završila, ekipa autora odlučila se fotografirati dok sjede u ovom vozilu… a to nije dobro završilo.

Sekunde do katastrofe...
Sekunde do katastrofe...

Rezultat njihovog fotografiranja je vidljiv na videu, koji je netko, srećom, snimao. Jeep je izdržao jednog "vozača", pa potom i drugog, malo korpulentnijeg, a kada je on htio ustati, cijela je konstrukcija – kolabirala pod njim. Dvije godine rada na replici tako je gotovo u potpunosti propalo, no dobili smo kratki video raspada vojne tehnologije, u kojem nitko nije nastradao.