Apple Vision Pro sve bliže izlasku na tržište

Dugogodišnji Appleov analitičar Mark Gurman, tvrdi u svom najnovijem Power Onu da će Apple već u veljači početi prodavati svoj VR naglavnik

Matej Markovinović ponedjeljak, 8. siječnja 2024. u 06:00
Apple Vision Pro 📷 Foto: Apple
Apple Vision Pro Foto: Apple

Apple Vision Pro ugledat će svjetlo dana prije nego što se očekivalo. Prema informacijama koje je u svom Power On biltenu objavio Appleov analitičar i Bloombergov reporter, Mark Gurman, najava Vision Proa očekuje se već za nekoliko dana, a početak prodaje u veljači

„Uređaj se već isporučuje u malim količinama u skladišta diljem SAD-a prije distribucije Appleovim trgovinama. Tvrtka vjeruje da će imati dovoljna zaliha do kraja siječnja za lansiranje u veljači. Očekujem da će Apple najaviti Vision Pro već za nekoliko dana kako bi skrenuli dio pozornosti s CES-a koji počinje u utorak u Las Vegasu“, tvrdi Gurman.

Ističe, također, da je poprilično siguran u ove prognoze, jer je od pouzdanih izvora dobio informaciju da je specijalna obuka Appleovih zaposlenika za nadolazeći, nepoznati proizvod već započela u Cupertinu, a kaže i da je Apple za 21. siječnja zakazao trosatni sastanak.

„Preostalo pitanje vezano uz Vision Pro je hoće li Apple ponuditi online prednarudžbe od samog početka. Pretpostavljam da ćete moći rezervirati Vision Pro na njihovoj stranici, zakazati termin, zatim otići u najbližu Apple trgovinu kako biste dobili odgovarajuću svjetleću brtvu, traku i jastuke. Za to će biti potrebna aplikacija za skeniranje lica, koju bi Apple u nekom trenutku mogao izdati i za online korisnike“, napominje Gurman.

Očekuje se da će se Vision Pro prvo prodavati u SAD-u, a da će na ostala tržišta doći kasnije u 2024. godini.