VR sustav HTC Vive Pro Eye od danas se prodaje u Europi

Vive Pro Eye predstavljen je na ovogodišnjem CES-u, a od sada ga je moguće kupiti u Europi po maloprodajnoj cijeni od 1.649 eura

Sandro Vrbanus četvrtak, 16. svibnja 2019. u 13:38

HTC VIVE danas je objavio da se Vive Pro Eye od sada može kupiti u Europi po maloprodajnoj cijeni od 1.649 eura preko stranice Vive.com ili u odabranim trgovinama, dok će u ostalim regijama biti dostupan u nadolazećim tjednima. Vive Pro Eye, koji je bio predstavljen ranije ove godine na CES-u 2019., sadrži najnovije od tehnologije praćenja oka namijenjen je prije svega primjeni VR-a u poslovnom okruženju.

Za poslovne klijente u Europi Vive Pro Eye dolazi u paketu s Advantage, licencom za tvrtke i dvogodišnjim jamstvom za komercijalnu upotrebu. Advantage, s cijenom od 185 eura (bez poreza), također nudi posvećenu podršku i službu za Vive Enterprise proizvode.

Nadograđen na dizajn modela Vive Pro, Vive Pro Eye, stvoren je za profesionalnog korisnika, a njegove funkcionalnosti praćenja oka uključuju: precizno praćenje oka, simuliranje dinamičnih okruženja, analizu podataka u realnom vremenu pomoću toplinskog mapiranja i praćenja pogleda te navigaciju izbornikom orijentiranim na pogled.

Preko integriranja funkcionalnosti praćenja oka, korisnici mogu iskusiti pogodnosti dubinskog prikaza – procesa koji koristi tehnologiju praćenja oka da bi fokusirao snagu GPU-a (grafičkog procesora) i CPU-a (središnje procesne jedinice) na točku u koju korisnik gleda, ne bi li povećao efikasnost računanja i kvalitete slike. 

Vive Pro Eye koristi pogodnosti tehnologije za praćenje SteamVR 2.0 da bi se omogućili fleksibilni prostori za demonstraciju – od sjedećih iskustava do punih sobnih dimenzija 10 m x 10 m za ambijent za više korisnika. Uređaj sadrži dual-OLED prikaze kombinirane rezolucije od 2880 x 1600 piksela te poboljšani dizajn slušalica.

Petric je probao ova uređaj još na CES-u, pa evo kako je to izgledalo:

 

Vozio sam danas i ja taj famozni F-16 Fighting Falcon iznad Las Vegasa, zahvaljujući novom HTC Vive Pro Eye headsetu......

Posted by Dragan Petric on Wednesday, January 9, 2019

NVIDIA, čiji GPU-i (grafički procesori), bazirani na Turing tehnologiji pružaju jedno od vodećih rješenja na tržištu za dubinski prikaz, navela je Vive Pro Eye kao omiljeni VR sustav za svoju tehnologiju varijabilnog sjenčanja (VRS) ranije ove godine na GTC-u (konferenciji za GPU tehnologiju).