HTC VIVE najavio naglavni VR set Focus Plus

HTC Vive će na ovogodišnjem MWC sajmu u Barceloni predstaviti najnoviji samostalni naglavni set, Vive Focus Plus i novi Vive Pro Eye

Stjepan Bilić subota, 23. veljače 2019. u 07:00

HTC Vive je najavio svoje sudjelovanje na ovogodišnjem MWC 2019 sajmu koji svoja vrata po 32. put otvara u ponedjeljak 25. veljače 2019. godine. HTC Vive tih dana će posjetiteljima sajma predstaviti samostalna VR i 5G rješenja.

Danas, 21. veljače 2019. HTC Vive je predstavio VIVE Focus Plus, najnoviji VR hardver za poslovno tržište. Vive je nadogradio postojeći “six-degrees-of-freedom” (6DoF) Focus set te uključio dual 6DoF kontrolere, omogućivši korisnicima potpunu interakciju s virtualnim okruženjem s istom slobodom kao i na PC VR uređajima.

Vive Focus Plus unaprijeđen je omogućavanjem 6DoF kontrola koje će programerima olakšati prilagodbu postojećih PC VR aplikacija novom sustavu, te ju istovremeno učiniti prenosivijom i prirodnijom za korištenje. Boljim prianjanjem na glavu, Focus Plus nudi dodatni komfor i postavlja temelje za dulje sesije u VR-u koje su potrebne komercijalnim korisnicima. Naglavni set također se isporučuje uz nekoliko profesionalnih značajki, koje uključuju Kiosk Mode, podržano praćenje pogleda i alate za upravljanje uređajem za daljinsko praćenje i upravljanje višestrukim naglavnim setovima u isto vrijeme.

Focus Plus nudi dva intuitivna ultrazvučna 6DoF kontrolera, s analognim okidačem koji omogućuje kontrolu objekata ili interakcije s osjetljivošću na pritisak. Tvrtke diljem svijeta kao što su SimForHealth i Immersive Factory već implementiraju Focus Plus za potrebe medicinske obuke i sigurnosne simulacije. Ovo sve-u-jednom rješenje pokreće platforma Qualcomm® Snapdragon™ 835 Mobile VR.

S HTC-ovim sustavom Vive Focus Plus, koji ima vrhunski procesor i 3K AMOLED zaslon, u mogućnosti smo stvoriti realistična i uvjerljiva 3D okruženja za naše medicinske simulatore, koji pružaju bolje ishode treninga za djelatnike u zdravstvu, bez žica ili povezanih računala, rekao je Olivier Gardinetti, CTO, SimforHealth.

Pogonjen platformom VIVE WAVE sa sadržajem iz VIVEPORT-a, pretplatnici će imati pristup rastućoj zbirci nedavno predstavljene ponude Viveport Infinity. Viveport Infinity je prva neograničena pretplata za VR, u kojoj članovi za samo jednu, nisku cijenu mjesečne pretplate, mogu istraživati u širokom rasponu VR igara, aplikacija i iskustava. Kao dodatak platformi Vive Focus Plus, Viveport Infinity je kompatibilan s vrhunskim računalnim VR sustavima, kao i s punim spektrom VR setova koji podržavaju WAVE.

Vive će sljedećeg tjedna na Mobile World Congressu u Barceloni, u Španjolskoj, predstaviti najnoviji samostalni naglavni set, Vive Focus Plus i novi Vive Pro Eye. Tvrtka će prikazati inovativna iskustva partnera kao što su Immersive Factory, SimForHealth te njihov vlastiti alat za višekorisničku suradnju, Vive Sync. Tih dana posjetiteljima će uz VR biti predstavljena i 5G rješenja.

Set će biti dostupan za kupnju od drugog tromjesečja 2019. na www.vive.com, na 25 tržišta diljem svijeta, s podržanih 19 jezika. U Europi, proizvod će se isporučivati u paketu s poslovnom licencom i jamstvom za komercijalnu uporabu Advantage. Viewport Infinity usluga bit će dostupna od 2. travnja 2019., a pretplatnici će moći koristiti jedan račun za cijeli portfelj VR uređaja koje posjeduju.