Windows 11 konačno dobio osvježeni indikator glasnoće

Uz osvježeni indikator glasnoće, stižu i osvježeni indikatori za svjetlinu, privatnost kamere, njeno uključivanje i isključivanje te zrakoplovni način rada

Matej Markovinović četvrtak, 13. siječnja 2022. u 11:51

Sad već davne 2012. godine, s Windowsom 8 stigao je indikator glasnoće na kakav su se navikli svi korisnici Microsoftovog operativnog sustava. Crna traka koja se pojavljuje prilikom klika na ikonicu zvučnika te nakon prilagođavanja glasnoće nestaje, činila se u to vrijeme kao pravi novitet, no gotovo 10 godina kasnije, situacija je nešto drugačija.

Windows 11 donio je korisnicima osvježeno i pojednostavljeno sučelje unutar kojeg se takav indikator glasnoće jednostavno ne uklapa. Iz tog ga je razloga Microsoft u novom insider buildu odlučio osvježiti, uz naravno još neke „sitnice“.

„Ažurirali smo dizajn za hardverske indikatore za svjetlinu, glasnoću, privatnost kamere, uključivanje/isključivanje kamere i zrakoplovni način rada, kako bi se uskladili s načelima dizajna Windowsa 11“, priopćila je voditeljica Microsoft Windows Insidera, Amanda Langowski.

Langowski je također istaknula da će osvježeni indikatori biti u skladu sa svijetlom ili tamnom temom sustava, pa nište neće odskakati od ostatka, što će korisnike zajedno s novim dizajnom vjerojatno obradovati.

Foto: Microsoft
Foto: Microsoft

 

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

Prijenosni BT zvučnik

ACOUSTIC ENERGY Aego BT2

Podržava 4.2 i APT-X nisku latenciju, USB punjač i mikrofon za “handsfree” pozive, dvostruki 2,5-inčni driveri, do 36 sati trajanja baterije, snage 40 W RMS.

1.359 kn 2.299 kn Kupi

On-ear BT slušalice

MARSHALL Major III

Legendarni Marshall zvuk s dinamičkim 40mm driverima koji su prilagođeni za poboljšani odziv basova, do 30 sati bežične reprodukcije, kontrolni gumb, odvojivi 3.5mm kabel, 20Hz-20kHz, 32 ohma.

899 kn 1.099 kn Kupi