Amazon Amerikanki zatrpao kuću stotinama paketa koje nije naručila

Već nekoliko dana traje borba jedne obitelji iz grada Buffalo u saveznoj državi New York, na čija vrata dolaze istovjetni paketi silikonskih umetaka za maske za lice, iz nepoznatog izvora

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 21. lipnja 2021. u 06:00

Jillian Scarcello Cannan majka je četvero djece i poduzetnica koja živi u gradu Buffalo, u američkoj saveznoj državi New York, a u lokalne, pa potom i svjetske medije, dospjela je ovih dana zbog vrlo neobičnog slučaja dostave paketa na pogrešnu adresu. Naime, početkom tjedna na njezina su vrata počeli stizati paketi s Amazona koje nije naručila, i to prvo jedan za drugim, pa potom i na paletama i na velikim dostavnim kamionima.

Gomila nepotrebnih predmeta

Stotine paketa zatrpale su njezinu kuću, lokalni mediji su prenijeli priču, a svakim danom ona je bivala sve bizarnija. Otkrilo se, naime, da su paketi dolazili iz nepoznatog izvora, te da svi do jednoga imaju isti sadržaj – gospođa Cannan je, naime, dobila desetke tisuća silikonskih umetaka za maske za lice. Svi paketi adresirani su na njezinu adresu, ali ne i na njezino ime, a čak niti Amazon ne može otkriti odakle su poslani(?!). Samim time ona je postala i vlasnica neželjenih paketa i umetaka za maske.

Budući da nije znala što bi s njima, a pravi vlasnik ili pošiljatelj joj se nisu javili, odlučila ih je donirati. Ovi umetci došli su joj u veličini za odrasle i djecu, a služe tome da se pod maskom za lice lakše diše i govori, ili da maska ne razmaže ruž za usne. Na kraju je uz pomoć Amazonove podrške kupcima Jillian Cannan uspjela zaustaviti dostavu još više od tisuću paketa koji su bili na putu k njoj, a ove postojeće dogovorno će donirati dječjim bolnicama u obliku "uredi sam svoju masku" setova.

Što biste vi s desecima tisuća ovakvih umetaka?
Što biste vi s desecima tisuća ovakvih umetaka?