Muskova šala postala stvarnost: Tesla prodaje tekilu

Tesla Tequila je ekskluzivni luksuzni proizvod nastao u sklopu prvotravanjske šale iz 2018. godine, a u Teslinom webshopu pojavio se jučer i vrlo brzo nakon toga bio označen kao rasprodan

Sandro Vrbanus subota, 7. studenog 2020. u 06:00

Možda ćete se sjetiti da je Elon Musk 1. travnja 2018. godine, u šaljivoj objavi za medij, najavio kako će njegova kompanija bankrotirati, a on je stoga navodno pronađen mrtav pijan. Opio se, pisalo je tada, "Teslaquillom", tekilom pod markom "upravo propale" Tesle. Ova šala se, kao otprilike i sve što Musk ikada kaže ili napiše, vrlo brzo proširila Internetom pa je on nedugo nakon toga zaštitio naziv Teslaquilla i najavio da će ovo alkoholno piće zaista i postati stvarnost.

Od toga je prošlo nešto više od dvije godine, ali Teslina tekila se u četvrtak iznenada pojavila u njihovom webshopu, u "Lifestyle" sekciji, odmah uz Tesline brandirane igračke, punjače mobitela i kape.

Tesla Tequila, kako glasi službeno ime ovog pića, dolazi u vrlo luksuznoj boci u obliku stilizirane munje i s metalnim postoljem. Kažu kako je riječ o 100%-tnoj tekili načinjenoj od agave, dozrijevanoj u bačvama od francuskog hrasta, koje ima bouquet po "sušenom voću i vaniliji s balansiranim dodatkom papra i cimeta".

Tu je i Teslin amblem
Tu je i Teslin amblem

Sve već rasprodano

Za 750 mililitara ovog ekskluzivnog pića ljubitelji Tesle trebaju izdvojiti 250 američkih dolara (oko 1.600 kuna), što uključuje i besplatnu dostavu na području SAD-a. Pogađate, ova privlačna ponuda odmah je zainteresirala mnoge, pa su ubrzo po pojavljivanju u webshopu sve pripremljene količine Tesla Tequile – rasprodane.

Nedugo nakon toga, na eBayu se pojavilo nekoliko boca Tesla Tequile, s cijenama koje su otišle u nebo. Za bocu originalnog pića traži se i do tisuću dolara, a za praznu bocu (!) čak i preko 500 dolara.