Potpuno funkcionalni TV iz Simpsona

Kreator TV-a iz Simpsona obećao je ostalim korisnicima Reddita da će u sljedećih tjedan dana postaviti svojevrsni vodič izrade, pa će ga svi koji posjeduju potrebne alate i materijale, moći napraviti

Matej Markovinović utorak, 24. kolovoza 2021. u 12:05

Korisnik Reddita buba447 napravio je ikonični ljubičasti TV iz Simpsona na kojem se mogu gledati epizode prvih 11 sezona ove popularne animirane serije.  

Naime, TV je izrađen u Fusionu 360 te je isprintan pomoću 3D printera Ender-3 Pro. Pogoni ga Raspberry Pi Zero s Jessie Liteom, a na SD kartici od 32 GB nalaze se epizode prvih 11 sezona Simpsona koje se reproduciraju nasumično na TFT zaslonu rezolucije 640 x 480.

Iako je ovaj simpatični TV veličine dlana, on je u potpunosti funkcionalan, pa se pomoću gornjeg kotačića može uključiti, dok donji kotačić služi za pojačavanje ili smanjivanje zvuka. Za njegovo se napajanje koristi USB kabel priključen u stražnju stranu uređaja.

Sudeći po komentarima ispod objave, ostalim se korisnicima ova kreacija izrazito svidjela.

„Koliko tražiš za njega? Kupit ću ga. Ovo je daleko najnevjerojatnija stvar koju sam vidio na ovom subredditu u posljednje vrijeme“, „Ovo je najbeskorisnija stvar koja mi treba u životu. Svaka čast“, „Ovo je prava umjetnost“, samo su neki od brojnih oduševljenih komentara.