Snimite li izvanzemaljce nadzornom kamerom, možete osvojiti milijun dolara

Amazonova marka pametnih kućnih portafona Ring otvorila je zabavni natječaj povodom Noći vještica: tko na videu uhvati izvanzemaljsko biće, bit će bogato nagrađen

Sandro Vrbanus nedjelja, 8. listopada 2023. u 16:10

Vjerojatno vam je poznata ona šala, koja kaže da je broj opažanja izvanzemaljaca drastično pao nakon što su se pojavile kamere visoke rezolucije, koje svatko nosi u svojem džepu, umjesto da zbog toga drastično poraste. Svi danas imamo barem jednu takvu kameru na mobitelu, a možda i poneku pored kuće, pa ako još na to pridodamo milijune nadzornih kamera na ulicama diljem svijeta – zaista je neobično da za sada još nemamo kvalitetnu snimku nekog izvanzemaljskog bića koje nas je posjetilo…

Izvanzemaljac nekoga može učiniti milijunašem

Na tu se priču sada nadovezao Amazonov brand kućnih kamera Ring, koji u ponudi ima pametna zvonca s kamerama i nadzorne kamere za kuće. Oni su povodom nadolazeće Noći vještica organizirali zabavni natječaj, zapravo više promotivnu akciju, koja kaže – snimite li nekim svojim uređajem marke Ring izvanzemaljca, nagradit će vas s milijun dolara.

Dakle – svi korisnici Ringovih proizvoda (koji se, nažalost, u Hrvatskoj ne prodaju službeno), pozvani su pregledavati snimke s njih, pa na zapisima uočavati nepoznata bića. Natječaj će trajati do 3. studenoga, a u njemu mogu sudjelovati svi punoljetni građani SAD-a. Kako bi sve bilo legalno, na ovaj zabavni PR potez Amazonova je kompanija nadogradila i stroge uvjete natječaja.

Čak i da nitko ne snimi "aliena", Ring će dobiti svoju javnu promociju prije Halloweena
Čak i da nitko ne snimi "aliena", Ring će dobiti svoju javnu promociju prije Halloweena

Tako predani video zapisi moraju biti na razini znanstveno prihvatljivih dokaza, tj. moraju biti neizmijenjeni, provjerljivi, dokazivi i u skladu s postojećim znanjima. Sve pristigle prijave zaista će pregledavati stručnjaci za svemir i izvanzemaljski život, koji će i odlučiti o tome zaslužuje li neka od dostavljenih snimki bogatu nagradu. Dobitniku će se milijun dolara isplatiti kroz 20 godina, svake godine po 50.000 dolara, ali teško je očekivati da će netko zaista i zadovoljiti navedene kriterije.

Ring stoga nudi i utješne nagrade: onima koji uspješno "kreativno interpretiraju" izvanzemaljce na snimkama s njihovih uređaja (dakle, kostimiraju se ili učine nešto slično pa to snime) bit će moguće osvojiti Amazonov poklon kupon u vrijednosti 500 dolara.